Chceš uspieť? Potom prestaň robiť týchto 5 vecí

Na našej ceste k úspechu sa stretneme s množstvom prekážok, pričom je iba na nás, či sa nimi necháme odradiť, alebo ich krok za krokom zdoláme. Je však viac než isté, že ak nižšie uvedených 5 vecí neprestaneme robiť, k požadovaným výsledkom sa zrejme nikdy nedopracujeme. Ktoré to sú?

1. Vyhovárať sa

Určite ste už počuli výrok – môžeš mať buď výsledky alebo výhovorky. Je to iba jeden jednoduchý citát, no ukrýva v sebe ohromnú silu. Hovorí nám, že je iba na nás, čo si zvolíme, či to budú výsledky alebo to bude ďalšia výhovorka.

Zapamätajte si, že úspešní ľudia za všetko, čo sa im stane, preberajú plnú zodpovednosť. Nehovoria: za to môže ten a ten.. alebo nemohol som, lebo…. Nič také pre nich neexistuje. Ak vám výhovorky robia problém, odporúčam Tracyho knihu „Žiadne výhovorky“.

2. Prokrastinovať

Odkladáte veci na zajtra? Nie ste sami. Prokrastinácia je problémom viacerých ľudí. Ak si prokrastináciu zamilujete, vaše ciele sa vám vzdialia na míle. Začnete sa presviedčať, že danú vec bude lepšie urobiť neskôr, z čoho si vytvoríte pravidelný zvyk. Z prokrastinácie sa nakoniec vykľuje nepríjemný problém, kvôli ktorému nebudete nič stíhať a čas vám začne pretekať pomedzi prsty.

3. Báť sa zlyhaní

Aj by ste to skúsili, no bojíte sa, čo ak to nevyjde? No tak to nevyjde. Najväčšia chyba je báť sa, že nejakú chybu urobíme.

Zlyhania sú predsa dobré – posúvajú nás vpred a ukazujú nám, čo funguje a čo nefunguje. Nebojte sa zlyhaní, berte to ako príležitosť k rastu, nie niečo, z čoho máte mať strach. Všetci zlyhávajú. Ako raz povedal Randy Gage (prezývaný aj ako učiteľ milionárov) úspešní vedia, že zlyhania nie sú opakom úspechu, ale súčasťou úspechu.

4 . Vzdávať sa

Berte svoj cieľ ako záväzok. Niečo čo chcete a musíte naplniť, nech sa deje čokoľvek. Čo tam po tom, že ste niekoľkokrát spadli a neuspeli. Hlavné je, aby ste sa zdvihli o jeden krát viac, ako ste boli zrazení k zemi. Úspešní nedovolia, aby im prekážky zabránili v dosiahnutí cieľa!

5. Obmedzovať sa

Väčšina ľudí má tendenciu nahovárať si niečo ako „ja asi nie som stvorený na úspešné podnikanie“ alebo „,myslím si, že to nedám“. Presne toto všetko sú obmedzenia, ktoré si zbytočne vytvárame v našej mysli. Zbavte sa obmedzujúcich myšlienok. Prestaňte si nahovárať, že dokážete iba niečo a že na niečo jednoducho nemáte.

Ako sa hovorí, najviac zatvorených dverí sa nachádza v našej mysli. Nikdy sa nestanete skvelým, pokým vás skvelým neurobia vaše vlastné myšlienky.

Komentáre