Osvojte si týchto 5 činností. Vďaka nim budete úspešnejší

Tim Cook

Nedá sa jednoznačne povedať, čo niektorých ľudí doviedlo k úspechu. Veľakrát je úspech zmesou viacerých ingrediencií – motivácia, vytrvalosť, trochu šťastia, dávka odvahy a produktívne návyky, vďaka ktorým sú úspešní pred konkurenciou a neustále napredujú.

O akých návykoch hovoríme? Ide o takmer každodenné činnosti, ktoré sú spoločnou črtou pre väčšinu úspešných ľudí. Poďme sa na ne pozrieť:

Meditujú

Možno ste nevedeli, že meditácii sa oddáva hedžový manažér a miliardár Ray Dalio, miliardárka Oprah Winfrey či Arianna Huffington.

Ako raz Dalio vyhlásil, meditácia sa pod jeho úspech podpísala viac, než čokoľvek iné. A niet sa čomu diviť. Vďaka meditácii si oddýchne nielen vaše telo, ale aj myseľ. Meditácia pomáha odbúrať stres či úzkosť, posilňuje pamäť a taktiež zlepšuje sústredenosť.

Vstávajú skoro ráno

Nejedna úspešná osobnosť je tzv. ranným vtáčaťom. Kým ostatní len o úspechu snívajú, oni sú hore už pred šiestou, vybavujú elektronickú poštu, píšu zamestnancom, prípadne nasávajú nové informácie z ranných správ. Medzi takýchto ľudí patrí napr. generálny riaditeľ Apple Tim Cook, podnikateľ Richard Branson či zakladateľ Twitteru Jack Dorsey.

Namiesto TV radšej čítajú

Thomas Corley, autor knihy „Rich Habits – The Daily Success Habits of Wealthy Individuals„ zistil, že takmer 70% bohatých pozerá televíziu denne hodinu alebo menej. Okrem toho len 6% z nich si pozrie reality show. Pri chudobných toto číslo predstavuje až 78%.

Úspešní pre televíziou uprednostnia odborné knihy, knihy osobnostného rozvoja či vzdelávacie podcasty.

Dohliadajú na svoje financie

Veľa úspešných je na vrchole práve preto, že držia nad svojimi peniazmi kontrolu. Vedú si rozpočet a presne vedia, kam odchádza každé ich euro.

Títo ľudia pochopili, že dôležité je nechať peniaze pracovať pre seba a nie pracovať pre peniaze. A aby peniaze pracovali pre nich, musia nejaké peniaze mať, takže sa vyhýbajú zbytočným výdavkom a snažia sa usporiť si 10 až 20% príjmov.

V noci si píšu to-do list

Bez zoznamu úloh to nejde. Naša myseľ bola stvorená na to, aby nápady tvorila, nie na to, aby ich uchovávala.

Úspešní si svoj to-do list vedú v noci a píšu do nich všetky priority, ktoré na nich čakajú nasledujúci deň. Ich zoznam je zoradený podľa priorít a najdôležitejšie úlohy zvýrazňujú. Nezabúdajte, že dobre zostavený to-do list je vašim pomocníkom a taktiež vašou “pamäťou”.

Komentáre