7 spôsobov, ako sa pozitívni ľudia stránia negatívnej energie

Negatívnu energiu možno nájsť všade. Existuje veľa ľudí, ktorí sa neustále na niečo sťažujú, frflú a pritom so svojim nepriaznivým stavom nič nerobia. Kedykoľvek nás môžu ovplyvniť tieto negatívne emócie, avšak nie vtedy, ak vieme, ako im účinne odolať.

Pozrite si niekoľko spôsobov, ako pozitívni ľudia obchádzajú negativitu a aplikujte ich do svojho života.

Vnútorné zdroje šťastia

Ich šťastie nezávisí na vonkajších podnetoch, pretože si dobre uvedomujú, že akonáhle sa vonkajší stimul vyparí, nepriaznivo to ovplyvní aj ich náladu. Našli vnútorné zdroje pozitívnej energie a vedia, že je v ich silách naplniť si stanovené ciele, nech sa deje čokoľvek. Jednoducho uzavreli sami so sebou ten najsilnejší priateľský vzťah, vedia si odpustiť, podporiť sa a motivovať sa.

Pozitívne myslenie

Vedia, že s negatívnym prístupom a negatívnymi myšlienkami si akúkoľvek situáciu spravia ešte náročnejšou. Vyhodili zo svojej hlavy veci ako „nepodarí sa to, nedokážem to, nestihnem to, nemám na to“ atď. Veria, že aj napriek zlyhaniam je tu stále šanca dosiahnuť to, po čom túžia.

“Negatívne myšlienky ti nikdy neprinesú pozitívny život.”

Cvičenie

S pohybom sa spája uvoľňovanie endorfínov (hormóny šťastia), ktoré sú zodpovedné za našu dobrú náladu a pocity. Cvičením tak odbúrate stres a posilníte pozitívny prístup. Pocit radosti si vyvoláte aj inými činnosťami, stačí relaxačný kúpeľ či poriadna dávka smiechu pri dobrej komédii.

Kontrola myšlienok

Myseľ môžu kedykoľvek ovládnuť negatívne impulzy zvonka. Pozitívne nastavení ľudia vedia, že pokiaľ nebudú kontrolovať svoje myšlienky, stratia kontrolu aj nad svojimi činmi a správaním. Vy sami sa rozhodnete, ako zareagujete na akúkoľvek situáciu či na to, čo povedal niekto iný. Majte nad svojou mysľou neustálu kontrolu!

Za svoj život prevzali plnú zodpovednosť

Či už je to neúspech alebo úspech, naučili sa za svoj život prevziať zodpovednosť a nehrať sa na obeť. Namiesto výhovoriek, že za to môžu rôzne vonkajšie faktory (iní ľudia, vesmír, štát..), sa vedia k situácii zodpovedne postaviť a sústrediť sa na riešenie.

Pozitívna spoločnosť

Určite poznáte ten slávny výrok Jima Rohna, ktorý hovorí, že sme priemerom piatich ľudí, s ktorými trávime najviac času. Inak povedané, to s kým trávime čas, má veľký vplyv aj na nás, naše vnímanie či postoje. Takže sa obklopujte takými ľuďmi, ktorí plne odrážajú to, čím sa chcete stať aj vy.

“Nedovoľte negatívnym ľuďom prenajímať si priestor vo vašej hlave! Zvýšte nájomné a vyhoďte ich.”

Strach nesmie zvíťaziť

Častou chybou mnohých ľudí sú obavy, že spravia nejakú chybu. Namiesto vyhrocovania obáv a strachu sa spýtajte, čo najhoršie sa mi môže v danej situácii stať? Nakoniec zistíte, že ani ten najhorší scenár nie je až taký zlý. Nedovoľte strachu, aby vás ovládol a stiahol nadol.

“Najviac strachu som si v živote prežil kvôli veciam, ktoré sa nakoniec nikdy nestali.” – Mark Twain

Motivačná e-kniha plná myšlienok a rád, vďaka ktorým začneš žiť lepší život.

Komentáre