Bol na mizine aj vo väzení. Dnes je milionár!

Jason Fyk sa dnes môže pýšiť statusom milionára. Avšak cestu na vrchol nemal vystlanú ružami. Je až neuveriteľné, že kedysi bol úplne na mizine, dokonca nejaký čas strávil aj vo väzení. A aby ešte toho nebolo dosť, po návrate domov z väzenia uvažoval kvôli vysokým dlhom aj o samovražde.

Finančné problémy sa dostavili ešte v roku 2005, kedy podnikal v realitnom biznise. S čím nerátal, bola finančná kríza, na ktorú, podobne ako mnoho iných podnikateľov, doplatil aj on.

Všetko sa začalo meniť v roku 2010, keď si zaregistroval doménu wtfmagazine.comvytvoril na nej jedno z najpopulárnejších miest zábavy na internete. Spolu so svojim tímom začali úplne z ničoho: „Náš tím začínal úplne bez centu. Predstierali sme, aká je to skvelá stránka, čo sa neskôr aj stalo. Pravdupovediac, vôbec som vtedy netušil, čo robíme,“ uviedol pre portál Businessinsider.

Jedného dňa nakrúcal v Baltimore rozhovor  s jedným kaskadérom, ktorý sa venoval adrenalínovým športom. Pri nakrúcaní sa strhla bitka, ktorú údajne len natáčal. Fyk sa po chvíli snažil bitku rozohnať, avšak podľa polície ju zámerne vyvolal, pričom skončil s obvinením – pokus o vraždu. V base strávil dva mesiace a potom ho prepustili, pretože obvinenie bolo stiahnuté.

Konečne bol doma, no bol tu ďalší problém, ocitol sa na mizine, keďže všetky svoje peniaze minul na právnika. „Vôbec nikde som sa nemohol zamestnať, pretože som mal obrovské dlhy. Pomýšľal som aj na samovraždu, no našťastie ma moja rodina podržala,“ uviedol pre portál Business Insider.

Začal premýšľať nad tým, ako rýchlo zarobiť peniaze. Pomyslel si, že jeho príbeh s väzením je divný a zišlo mu na rozum, že by vydal knihu. Lenže, ako Jason Fyk povedal: Nie som žiadny spisovateľ. Jediné, čo som mal, boli sociálne siete.“  Vtedy si uvedomil, aký potenciál má sociálna sieť Facebook a začal zakladať rôzne Facebook stránky s rozličnými témami. Dnes ich spravuje približne 40 s dosahom na 28 miliónov fanúšikov. Dnes má približne 40 rôznych Facebook stránok, ktoré majú v súhrne viac ako 28 miliónov fanúšikov. Celkový dosah týchto stránok je viac ako 260 miliónov užívateľov, čo je naozaj ohromujúce číslo.

Vytvoril si úžasnú distribučnú sieť, cez ktorú na svoje webové stránky posiela mesačne milióny návštevníkov. Vďaka tomu jeho webové stránky wtfmagazine.com či funnierPics.net zaznamenávajú desiatky miliónov zobrazených stránok a generujú mu reklamné príjmy až 275-tisíc dolárov mesačne. Zo 40-ročného Jasona Fyka je dnes self-made milionár, ktorý svoje bohatstvo vybudoval prostredníctvo sociálnych sietí.

Pozri tiež: Daymond John a jeho cesta z chudoby až k miliónom

Zdroj: businessinsider.com

Komentáre