Ako najbohatší vnímajú úspech? 5 definícií

Keď sa hovorí o úspešných ľuďoch, zvyčajne sa tým myslí niekto s miliardami na účte, niekto, kto je autorom niekoľkých bestsellerov, prípadne uznávaný líder, ktorý stojí na čele krajiny. Ak sa ale spýtate tých najbohatších, ako sa na úspech pozerajú oni sami, zistíte, že ich definícia vôbec nie je o peniazoch, sláve či moci.

Richard Branson: Známy britský miliardár R. Branson, ktorý ovláda impérium so stovkami firiem a drží majetok v hodnote 5 miliárd dolárov, vníma úspech nasledovne:

„Príliš veľa ľudí sa na úspech pozerá podľa toho, koľko peňazí zarobia alebo s koľkými ľuďmi sa poznajú. Podľa mňa sa naozajstný úspech meria podľa toho, ako veľmi sme šťastní“ napísal na sieti LinkedIn Branson.

Warren Buffett: Aj napriek tomu, že W. Buffett je s majetkom 74 miliárd dolárov druhým najbohatším človekom na svete, jeho pohľad na úspech nemá nič spoločné s peniazmi či slávou. Ako raz počas výročnej schôdze akcionárov Berkshire Hathaway uviedol: „Úspech meriam podľa toho, koľko ľudí ma má rado.“

Warren Buffett

Thomas Edison: Vynálezca Edison, ktorému patrí viac ako 1000 patentov, sa preslávil svojou šialenou pracovnou morálkou. Aj preto je jeho definícia úspechu rovnako ambiciózna: „Úspech je 1% inšpirácia 99% potu.“

Deepak Chopra: Slávny duchovný mentor Deepak Chopra tvrdí, že úspech je otázkou kontinuálneho rastu. Ako uviedol v knihe “The Seven Spiritual Laws of Success“, úspech v živote môže byť definovaný ako pokračovanie expanzie šťastia a postupnej realizácie hodnotných cieľov.

Deepak Chopra

John Paul DeJoria: Svoju definíciu úspechu má aj miliardár John Paul DeJoria, spoluzakladateľ firiem Paul Mitchell a Patron tequila. Ako tvrdí, úspech nie je o tom, koľko máte peňazí. Ani o tom, aká je vaša pozícia. Úspech je o tom, ako dobre robíte to, čo robíte, keď sa nikto iný nepozerá.

Komentáre