Má 26 rokov a zarába milióny jazdením na luxusných autách

Keď v roku 2009 ako študent zakladal svoj projekt „Car Throttle“, zrejme ešte netušil, aký obrovský úspech s ním zožne. Adnan Ebrahim má dnes 26 rokov a vlastní populárny auto-moto YouTube kanál, ktorý mesačne zaznamená milióny vzhliadnutí.

Aj keď pracuje 16-hodín v kuse, stále si nájde čas na párty s Lewisom Hamiltonom, šampiónom F1 alebo skejterom Tonym Hawkom.

Čo vlastne Ebrahim robí? Tento dynamický mladík je zakladateľom online platformy „Car Throttle“, ktorá vytvára pútavý obsah z auto-moto sveta. Na YouTube ho sleduje viac ako 1,7 milióna odberateľov, čo ho zaraďuje medzi najväčšie YouTube kanály vo Veľkej Británii. Na Facebooku je komunita ešte väčšia, takmer 4-miliónová.

Ide naozaj o dobre zabehnutú komunitu, pretože okrem redakcie sa na tvorbe obsahu na stránkach Car Throttle môžu podieľať aj samotní užívatelia. Videá sú robené pútavou a zábavnou formou, vďaka čomu mesačne dosahujú milióny vzhliadnutí. Aj preto si už tento online projekt všimli takí investori ako AOL, Facebook či MailOnline.

Keď sa komunita Car Throttle začala výraznejšie rozrastať, Ebrahimovi začali na domácu adresu posielať drahé automobily, aby ich zrecenzoval. „Susedia si mysleli, že som drogový dealer. Jeden z nich prišiel ku mne a spýtal sa: Nejdete v obchode s narkotikami?“, hovorí dnes Ebrahim.

O príjmy spoločnosti sa starajú veľkí inzerenti, ktorí chcú cez Car Throttle osloviť cenné publikum. To z prevažnej časti tvoria najmä muži, čo si zadávatelia reklamy dobre uvedomujú. Ebrahim už pred dvomi rokmi v rozhovore pre BBC uviedol, že ročné príjmy jeho spoločnosti presiahnu značku milión libier.

Dobre si uvedomuje, že jeho web Car Throttle robí auto-moto žurnalistiku novým a odlišným spôsobom ako konkurencia, ktorá zrejme zaspala trend sociálnych sietí a stále žije v niekde v printe. Ebrahim a celý jeho tím vie, že mladí ľudia dnes na sociálnych sieťach trávia množstvo času, vyzýva ich, aby sa zapojili do diskusie a aby zdieľali aj vlastné videá či fotografie.  Robí to naozaj dobre a my mu prajeme veľa úspechov, klobúk dole :)

https://www.instagram.com/p/BXTN9-uAHDO/?taken-by=adnanr35

Komentáre