Foto: Takto svoje miliardy míňa realitný magnát Donald Trump

Donald Trump

Aj keď podľa miliardárskeho rebríčka magazínu Forbes dosahuje majetok amerického miliardára Donalda Trumpa výšku 4 miliardy dolárov, podľa realitného magnáta je to viac ako dvojnásobok.

Nech už je pravda akákoľvek, jedno je viac než isté. Miliardár a aktuálne kandidát na amerického prezidenta si vie užívať život plnými dúškami, čo dosvedčujú aj tieto fotografie.

Väčšinu svojho času Trump trávi v tejto bude s názvom “Trump Tower”. Ide o 58-poschodový mrakodrap v ktorom Trump spí v podkroví.

trump_tower

Jeho izba má dvere pokryté zlatou a diamantovou vrstvou, nechýbajú ani vnútorné fontány, pompézny maľovaný strop či ozdobený luster.

izba-luxus-trump

Keď sa Trump potrebuje rýchlo presunúť zo svojho newyorského príbytku, využije svoj 100-miliónový Boeing 757.

boeing-757

Bezpečnostné pásy v lietadle sú prirodzené zlaté

zlate-pasy-lietadlo

Ak si Trump potrebuje na palube svojho lietadla zdriemnuť, môže využiť tento priestor. Na všetkých vankúšoch v lietadle je vyšitý rodinný erb.

lietadlo-trump

Čo sa týka automobilov, Trump je veľkým fanúškom značky Rolls-Royce. V jeho vozovom parku je však aj tento športový Mercedes-Benz SLR McLaren.

Mercedes-Benz SLR McLaren

V roku 1985 Trump kúpil zámok Mar-a-Lago v exkluzívnej štvrti Palma Beach za 10 mil. dolárov. Má neuveriteľných 58 spální, 33 kúpeľní či 12 krbov. Trump ho postupne premenil na súkromný klub.

mar-a-lago-palma-beach

mar-a-lago

Tento zámok bol postavený v roku 1924. Predtým, než ho Trump premenil na súkromný klub, tu žil zhruba 10 rokov.

trump-property

V roku 2011 Trump kúpil 200-akrové sídlo známej dedičky Patrice Kluge v Charlottesville (Virgínia). Trump ho kúpil za 6,5 mil. dolárov. Cena bola mimoriadne výhodná, pretože ešte pred recesiou sa hodnota tohto panstva pohybovala na úrovni 70 mil. dolárov. O mesiac neskôr prikúpil vinice za 6,2 mil. dolárov.

albemarle-house

Niektoré vinice prenechal svojmu synovi Ericovi Trumpovi (na snímke).

syn-trump

V tom istom roku podrobil Trump rekonštrukcii svoj vrtuľník Sikorsky S-76. Redizajn Trumpa vyšiel na 750-tisíc dolárov a jeho súčasťou bolo aj viacero prvkov z 24-karátového zlata.

Foto: Flickr

Trump v štvrti Palm Beach vlastnil aj toto luxusné sídlo. V roku 2008 ho však predal ruskému magnátovi Dmitrijovi Rybolovlevovi.

trump-dmitry-rybolovlev-in-2008

 

Komentáre