Foto: Miliónové sídlo Billa Gatesa

Zakladateľ Microsoftu Bill Gates je s majetkom v odhadovanej hodnote 76,6 miliardy dolárov najbohatším človekom sveta. Je známy tým, že veľkú časť svojho majetku venoval na charitatívne účely a vytvoril tým najväčšiu nadáciu na svete. Napriek tomu má stále dostatok prostriedkov na to, aby viedol pohodlný a luxusný život. Dosvedčuje to aj jeho prepychové sídlo v severozápadnom Pacifiku.

Jeho dom v hodnote viac ako 140 miliónov dolárov sa nachádza pri brehu jazera Washington, v prestížnom predmestí mesta Medina. Tu je niekoľko záberov:

dom-bill-gates

Zakladateľ Microsoftu údajne investoval veľké peniaze do dekorácií drevom, či už ide o steny, stropy alebo podlahy. Okrem toho, viac ako 100 elektrikárov malo na starosti zapojenie rozsiahleho technologického systému.

Celý komplex má rozsiahly bezpečnostný systém, mnoho kamier je schovaných v stenách, stropoch či v stromoch vonku.

bill-gates-house-14

bill-gates-house-32

Celé sídlo má až 24 kúpeľní. Dokonca, keď sa Gates s autom priblíži k domu, cez GPS a sieť sa aktivuje špeciálny systém a jeho vaňa sa začne napĺňať horúcou vodou.

bill-gates-house-08

Dom má mnoho luxusných prvkov. Gatesovci môžu relaxovať aj pri bazéne dlhom 60-stôp, ktorý disponuje špeciálnym hudobným systémom. Nechýba ani telocvičňa (2500 stôp) či veľká súkromná knižnica.

home-design

Svoje čaro má aj uvítacia hala pre hostí, ktorá je z veľkej časti umiestnená pod svahom nehnuteľnosti. Zmestí sa sem až 200 hostí a technologicky je nadpriemerne vybavená. Hneď vedľa je kuchyňa (na štýl reštaurácie), takže hostia sú z každej strany zásobovaní jedlom a pitím.

bill-gates-house-18

Komentáre