5 každodenných návykov, ktoré vám prinesú úspešný život

Predstava o úspešnom živote je u každého človeka iná. Už len táto predstava je pomerne často sprevádzaná vašimi pochybnosťami, a samozrejme i strachom.

Úspech poháňajú všetky naše ciele, sny a túžby, ktoré sú rovnako v našej mysli, tak i v srdci. Stalo sa vám niekedy, že ste čakali na nejaký ten podnet alebo dokonca súhlas, aby ste čo i len uvažovali o zmenách? A podarilo sa vám to vôbec niekedy? Splnilo sa vám niečo, v čo ste verili, že dosiahnete? Nie ste náhodou ten typ, ktorý čaká na nejaký signál, dokonalé zladenie a podobné nezmyselnosti?

Pokiaľ chcete naozaj niečo dosiahnuť  a posunúť sa vpred, tak zabudnite na správny moment, nič neodkladajte. Upriamte sa len na danú túžbu po úspechu a vytrvalo na ňom pracujte.

Ak by sme mohli definovať úspech jedným slovom, bolo by to slovo sloboda. Každý jeden z nás túži po slobodnom živote. A ak chcete získať túto slobodu vo svojom živote a tiež nájsť úspech, budete si musieť vytvoriť správne návyky. Nestačí rýchlo vyhrať, to nevedie ku skutočnej zmene. Ale ak zmeníte svoje každodenné návyky, zaručene vás privedú k trvalému úspechu.

Tu je päť návykov, na ktorých keď popracujete každý deň, zaručene vám prinesú úspešný život:

1. Neprestávajte sa učiť

Brendan Burchard múdro povedal: “I odborník je najprv študentom.” I keď v dnešnej dobe existuje príliš veľa prípadov informačného preťaženia, správne znalosti môžu výrazne zvýšiť vaše napredovanie v živote.

Žijeme v dobe s jedinečným prístupom, čo znamená, že máme prístup k nespočetnému množstvu informácií, ktoré nám dokážu pomôcť takmer vo všetkých oblastiach nášho života. Preto by bolo naozaj nerozumné, ak by sme tieto informácie nevedeli správne využívať .

Takže nezanedbávajte sebazdokonaľovanie či už je to prostredníctvom čítania motivačných kníh alebo počúvaním rôznych podcastov a videí. Vyberte si to, čo vám najviac vyhovuje. O to ľahšie vám pôjde vybudovať si každodenný návyk.

2. Starajte sa o zdravie

Vaše zdravie má vplyv na všetky oblasti vášho života, či už je pozitívny alebo negatívny. Nepochybujem o tom, že ste už niekedy vo svojom živote počuli vetu: Ste to, čo jete! Teda spôsob, akým je vaša myseľ  a telo orientované, má na svedomí i vaša životospráva. Správny výber potravín má vplyv na váš život a taktiež na dosiahnutie úspechu.

Cvičenie je skvelý spôsob, ako zostať vo forme, získať viac energie, a tiež je to zaručený spôsob ako vyventilovať akékoľvek frustrácie. Udržiavať si vaše zdravie sa oplatí a je to výborný  návyk, ktorý vedie k úspechu.

3. Zbavte sa negativity

Rozhodovanie o uskutočňovaní zmien vo vašom živote je samé o sebe ťažké. A nehovoriac o tom, ak ešte k tomu pridáte negatívnych ľudí alebo ich návyky.  Všetka negativita týchto ľudí sa presúva na vás a možno si to ani neuvedomujete. Časom by ste sa s týmto presvedčením aj stotožnili.

Pokiaľ chcete zažiť úspech vo svojom živote, budete sa musieť mať na pozore pred účinkami negativity, pretože môžu mať na vás zlý vplyv. Vybudujte si  z toho návyk, ktorým sa očistíte od negativity druhých a zároveň sa nezabudnite obklopiť láskou a veľkým množstvom pozitívnej energie.

4. Nebojte sa zlyhania

Štandardný pohľad na zlyhanie je zvyčajne negatívny, ale nie vždy to tak musí byť. Neúspech môže znamenať i napredovanie. Každý sa učí na chybách, tí múdrejší na chybách druhých a tí ostatní na svojich.

Veľa ľudí sa vzdá ihneď po prvom neúspechu, čo nie je správne. Treba sa otriasť, pokúsiť sa zmeniť spôsob, akým ste sa snažili uspieť , neustále skúšať a nakoniec treba vytrvať. Tí najtrpezlivejší dosahujú najlepšie úspechy.

Krásne to vyjadruje citát od britského politika Winstona Churchilla: ” Úspech je schopnosť ísť od neúspechu k úspechu a nestratiť pri tom nadšenie.”

Preto si vytvorte návyk, ktorým po každom neúspechu budete pokračovať, o čosi inteligentnejšie a nevzdáte sa. Bude to znamenať len jedno, že neustále podnikáte kroky potrebné na úspech.

5. Namiesto existovania sa snažte ŽIŤ

Sme uviaznutí v každodennej rutine, dokážeme žiť aj rok bez vykonania akejkoľvek zmeny. Predovšetkým vy musíte uspokojiť svoj život natoľko, aby spĺňal vaše sny. Nestačí len precestovať svet, vtedy skutočne nežijete.

Preto si položte otázku, či skutočne žijete, alebo len dýchate? Zamysleli ste sa už niekedy nad touto myšlienkou Jensena Siawa? A čo ak by sa v danom momente váš život skončil, chceli by ste niečo zmeniť, urobiť inak? Vytvorte si svoj návyk a prežívajte každý deň naplno, užívajte si ho plnými dúškami, pretože nikdy neviete, či práve tento deň nebude vaším posledným.

Sú rôzne cesty, ako dosiahnuť úspech, ale nie všetky cesty sú trvalé. Neželajte si vyhrať v lotérii ani netúžte získať veľké dedičstvo. Na úspechu treba tvrdo pracovať a taktiež si treba toho veľa odriekať.

Správna cesta je, že si vytvoríte návyky, ktoré naozaj zmenia váš život. Po čase ich budete registrovať ako každodennú rutinu, len s tým rozdielom, že sa každé ráno budete zobúdzať šťastný a budete na dosiahnutí úspechu pracovať.  Určite to bude ťažké a potrvá to i nejaký ten čas, možno aj veľa času. Ale bude stáť zato žiť každý deň podľa vašich predstáv.

Komentáre