Takto svoj voľný čas trávi Buffett, Gates či Zuckerberg

Hovorí sa, že pre šťastný život je dôležité udržiavať rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Aj tí najbohatší a najúspešnejší ľudia sveta si dobre uvedomujú dôležitosť odpočinku a revitalizácie tela a mysle. Popri nabitom pracovnom programe si nájdu čas na lyžovanie, hudobný nástroj či plachtenie.

Bill Gates, zakladateľ Microsoftu je známy tým, že svoje voľné chvíle rád využije na tenis. Podnikateľ s majetkom v odhadovanej hodnote 105 miliárd dolárov navštevuje profesionálne tenisové turnaje a obľubuje aj golf či čítanie.

Športom si chvíle kráti aj bývalý starosta New Yorku, Michael Bloomberg. Ako prezradil pre The New Yorker, jeho ideálna dovolenka pozostáva z lyžovania a golfu. Aby mal k svojmu hobby vždy blízko, Bloomberg kúpil štvorspálňový byt v lyžiarskom stredisku vo Vail v Colorade.

Michael Bloomberg

Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku, sa vo voľnom čase rád učí cudzí jazyk. Naučil sa neľahkú mandarínčinu (čínština), čo potvrdil aj počas jeho návštevy v Číne. Čínskym fanúšikom počas prejavu na Tsinghua University v Pekingu odpovedal práve v tomto jazyku. Inšpiráciou pre toto hobby mu je jeho manželka Priscilla Chan, ktorej rodina hovorí čínsky.

Larry Ellison, zakladateľ softvérového obra Oracle, sa už od svojich 22 rokov venuje plachteniu. V tej dobe sa prvýkrát zapísal na kurz plachtenia na University of California a toto zaujímavé hobby ho drží dodnes. V súčasnosti je členom jachtárskeho tímu Oracle Team USA, ktorý v roku 2010 a 2013 vyhral Americký pohár.

Miliardár L. Ellison

Legendárny investor Warren Buffett sa už celé desaťročia upokojuje hrou na ukulele (strunový hudobný nástroj podobný menšej gitare), niekedy si dokonca zahrá aj spolu s Billom Gatesom.

Keďže je známym fanúšikom a taktiež investorom v spoločnosti Coca Cola , neodpustil si zahrať a zaspievať ani ódu nižšie.

A nakoniec je tu britský podnikateľ Richard Branson, ktorý rád prijme pozvanie na šachovú partiu.

Ako napísal na svojom blogu, šach je pre neho hra, ktorá kombinuje aspekty rôznych športov – taktiku, plánovanie, odvahu a risk. A navyše si pri tejto hre môžete dať šálku čaju a viesť povzbudivý rozhovor.

Komentáre