Ignoruj odporcov a nasleduj svoje sny

Určite to poznáte. S nadšením pribehnete k príbuzným či známym a poviete – mám skvelý nápad, idem naplno do toho.

Namiesto potľapkania po pleci a prianím šťastia na vás vyvalia oči a vyhrknú so slovami:

Blázniš?

Uvedomuješ si to riziko? To nie je len tak!

Alebo „takých nápadov už bolo, radšej si nájdi normálnu prácu“.

Nemusia to hneď myslieť zle, jednoducho sa vás snažia chrániť pred „pádom na hubu“. Nech už vám ale začnú hovoriť čokoľvek, nezabúdajte, že je to váš život a vy si určujete podmienky, v akých ho chcete prežiť.

Možno hneď naozaj neuspejete, ale to nevadí. Zlyhania neexistujú, jediné, čo môžete dostať, je výsledok – buď cieľ dosiahnete, alebo sa poučíte a získate skúsenosť.

Ak vám odporcovia budú hovoriť, že sa to nedá, vychádzajú tým z vlastných presvedčení, ktoré nadobudli počas svojho života. Ak vám hovoria, že to nie je možné alebo je to zlý nápad, neznamená to, že vy to nedokážete.

Vynálezcovi Thomasovi Edisonovi v škole hovorili, že je hlúpy a nikdy nič nedokáže. Aj známej miliardárke Oprah Winfrey tvrdili, že by nikdy nemala začínať so šoubiznisom. A dnes má najpopulárnejšiu televíznu reláciu na svete!

„Ak ti niekto hovorí, že to nedáš, nezabúdaj, že ti tým ukazuje jeho limit, nie tvoj.“

Samozrejme, je rozdiel, či vás pred vašim podnikateľským plánom či stratégiou varuje negatívne ladený hejter, alebo úspešný sused, ktorý má 30-ročné skúsenosti v biznise. V takom príde to môže byť múdre odporúčanie, aby ste si dali pred určitou oblasťou pozor a pozreli sa na vec aj z iného uhla pohľadu.

Každopádne, snažte sa obklopovať tými, ktorí vám dajú pocítiť, že môžete uspieť. Vyhľadávajte pozitívne zmýšľajúcich ľudí, ktorí v oblasti, v ktorej chcete sami uspieť, už niečo dokázali a vedia vás nasmerovať tým správnym smerom.

Motivačná e-kniha plná myšlienok a rád, vďaka ktorým začneš žiť lepší život.

Komentáre