Zlyhal si a nevieš ako ďalej? Tu je 6 rád, ako sa posunúť vpred

Každý z nás občas zlyháva a naráža na dočasné prekážky. Dôležité je, aby sme sa nimi nenechali zastaviť a odradiť. Myslite na svoj cieľ, zapojte svoju vášeň a prekonajte dočasné zakopnutia. Ak stále neviete ako na to, prinášam vám 6 spôsobov, ako sa povzniesť nad neúspechom a ďalej napredovať.

1. Spomeňte si, prečo ste začali

Možno poznáte ten citát: „Keď nevieš nájsť dôvod, prečo pokračovať, spomeň si na dôvod, prečo si začal.“ Zakaždým, keď vás postretne zlyhanie, budete musieť načrieť hlboko do svojho vnútra a čerpať z akýchsi energetických zásob a vášne.

Každá prekážka je zároveň dôvodom na pripomenutie si, prečo sme vlastne začali a čo chceme dosiahnuť. Spomeňte si, z akého dôvodu ste sa vydali na túto cestu a načerpajte z tohto pocitu novú energiu a motiváciu.

2. Podpora je dôležitá

Ak ste otrasení z neúspechu, doprajte si útechu od rodiny, blízkych priateľov, prípadne od vašich mentorov. Ide o skvelú vonkajšiu motiváciu, ktorá vám dodá palivo na prekonanie náročných časov. Priznanie porážky a vyrozprávanie sa najbližším vás oslobodí a pripraví na novú cestu. Pamätajte: pozitívne naladené okolie a podpora je dôležitá.

3. Vstaňte a skúste to znova

Čím viac času strávite ľutovaním a ponáraním sa v minulosti, tým menej času vám zostane na zlepšenie a nápravu chýb. Nerobte paniku vždy, keď veci nejdú podľa plánu. Berte neúspech ako príležitosť poučiť sa a skúšajte to dovtedy, kým sa vám to nepodarí.

„Neúspech je iba šanca začať znova, tentokrát o niečo rozumnejšie.“ – Henry Ford

4. Udržujte si pozitívne myslenie

Ak zaplníte svoju myseľ inšpirujúcimi a povznášajúcimi myšlienkami, udržíte si potrebnú motiváciu. A práve motivácia je tým palivom, ktoré vám pomôže prekonať každé zlyhanie. Zbehnite napríklad do kníhkupectva a nájdite si motivačnú knihu, ktorá vám dodá dôležitý impulz.

Motivačná e-kniha plná myšlienok a rád, vďaka ktorým začneš žiť lepší život.

5. Premýšľajte o svojich silných stránkach

V náročných chvíľach máme tendenciu zaoberať sa svojimi slabinami, nadávame si a odsudzujeme sa. To je však chyba, pretože tým ešte viac zhoršujeme náš stav. Namiesto toho premýšľajte nad tým, v čom ste dobrí, čo všetko sa vám už podarilo a v čom vynikáte. Uvedomte si, že máte dostatok zručností a síl na to, aby ste zvládli prekážky a uspeli.

„Ak sa obviňujete z neúspechu a chýb, ODPUSTITE SI.“ – Randy Gage

6. Zoberte si z toho čo najviac

Možno vám nevyšiel prvý biznis, no práve kvôli tomu ste prišli na myšlienku, vďaka ktorej teraz rozbiehate ešte väčšie a lepšie podnikanie. Veď ako povedal Dalajláma: „Že nedostaneme vždy to, čo chceme, je niekedy obrovské šťastie.“

Komentáre