Miliardár Koch si každé ráno položí túto otázku, aby maximalizoval svoju produktivitu

J. Koch (cnbc.com)

Jim Koch je americký podnikateľ a zakladateľ Boston Beer Company. Narodil sa v Cincinnati v Ohio a študoval v Bostone na Harvarde. Prelomil rodinnú tradíciu, keď sa stal po škole poradcom.

Aj keď mal veľmi dobre platené zamestnanie, v roku 1984 “vyhrabal” starý recept na pivo, ktorý jeho prapradedo používal v roku 1870 a uvaril jednu dávku piva doma v kuchyni. Následne opustil svoje zamestnanie poradcu a rozbehol pivovar Boston Beer Company.

Začínajúci zakladateľ si rýchlo uvedomil, že CEO nemusí vždy znamenať výkonného riaditeľa: „Si šéf všetkého,” uviedol Koch na konferencii Iconic v Bostone. Trvalo mu tri desaťročia, kým premenil jeho spoločnosť, vrátane značky piva Sam Adams, na miliardové pivné impérium.

Ako prezradil, pre maximalizáciu svojej produktivity si každé ráno položí túto otázku:

„Ktoré dve veci musím nevyhnutne splniť, aby bol môj deň úspešný?“

„Snažím sa sústrediť len na dve či tri veci, ktoré musím urobiť v ten deň a neskončím, pokiaľ ich nedokončím,“ povedal.

Ako v roku 2015 prezradil v rozhovore pre Businessinsider, jeho každodenným sprievodcom je šikovný poznámkový blok, do ktorého si značí tri hlavné úlohy, ktoré musí cez deň splniť.

Malý notes mu bráni v tom, aby si do neho značil príliš veľa detailov, alebo aby písal príliš dlho. A ešte k tomu sa zmestí do vrecka, takže ho má k dispozícii celý deň.

Podľa informácií cnbc.com

Komentáre