Vymyslela aplikáciu, pričom nevie ani kódovať. Teraz je milionárka!

Keď sa Tara Reed presťahovala do Seattlu, sedela vo svojom novom byte a pozerala sa na holé steny. Zaujímala sa o výtvarné umenie a chcela si tieto biele múry skrášliť. Lenže už pri pomyslení na to vedela, že to bude viac než náročná úloha.

Ako mladá zberateľka umenia bola sama inšpirovaná k vybudovaniu aplikácie Kollecto. A čo bolo tým spúšťačom? Frustrácia. “Keď chcem získať odporúčania pre hudbu, použijem Spotify, keď chcem odporúčania pre filmy, kliknem na Netflix, pre módu zas TrunkClub, pre knihy Amazon.. Ale nebolo miesto, kde by som dostala odporúčanie na výtvarné umenie pre moje prázdne steny.”

Sama si pomyslela, že musí existovať veľa iných ľudí, podobných jej, ktorí sa zaujímajú o zbierky umenia. Nechcela prechádzať stovkami galérií a výstav, čo ju viedlo vymyslieť aplikáciu a dať ľuďom cenovo dostupný prístup k umeleckým dielam .

Tak vznikla myšlienka na aplikáciu Kollecto, ktorá pomáha ľuďom pri zbieraní umenia. A to všetko dokázala bez nutnosti písania kódu. Namiesto toho stavila na vizuálny programovací nástroj s názvom Bubble, ktorý umožňuje vytvárať webové a mobilné aplikácie bez kódu.

Hlavým dôvodom, prečo som sa rozhodla zostaviť aplikáciu bez kódu, bola v prvom rade cena, tvrdí dnes Tara. Aplikácia bez kódu jej pomohla prevádzkovať živnosť za naozaj nízke náklady. Prvý polrok boli prevádzkové náklady pod sumou 600 dolárov mesačne. 

Na vybudovanie internetovej stránky použila Strikingly, nástroj, ktorý vytvorí krásne webové stránky či už pre vás alebo vaše podnikanie a to všetko behom niekoľkých pár minút. A to všetko bez kódov a vedomostí k tomu potrebných. Typeform použila na profily pre používateľov. Pre platobné riešenie použila Plasso , Stripe a Paypal.

“Zabralo mi to veľmi veľa času i práce, ale určite menej práce ako pracovať s kódmi, ktoré mi nič nehovoria,”  tvrdí Reed. Ďalej na vyladenie kódu použila Zapier , Google Spreadsheets a SurveyGizmo.

Úspech Kollecto viedol k tomu, že Tara vystúpila na TEDx a svojim príbehom poskytla pomoc iným podnikateľom, ktorí chcú tvoriť úspešné aplikácie bez znalosti kódu. Okrem toho jej rôzne vedľajšie konzultácie a vystúpenia pomohli dosiahnuť čisté imanie niečo cez 1 milión dolárov.

“Mnoho ľudí uviazne, keď sa snažia vytvoriť perfektnú vec. Ja som sa nebála vykonať zmeny, použila som Bubble,” hovorí. “Keď sa ma ľudia pýtajú na radu, poviem im: Skúšajte. Vždy existujú šance, určite budete mať niečo zlé, ale to nikdy nezistíte, pokým to všetko nevyskúšate.”

 Zdroj: entrepreneur.com

Komentáre