Prestaň sa ľutovať a začni makať

Azda každý z vás už zažil sťažovanie sa a ľutovanie. V tej chvíli to vyzerá tak, akoby bol proti vám celý svet a aj napriek všetkému tomu úsiliu sa vám vôbec, ale vôbec nedarí.

Prečo sa vlastne sťažujete?

Buď je na príčine strach z neúspechu a snažíte sa ho presunúť na niekoho iného alebo ste len leniví, pretože sa vám nechce pustiť do ťažkej práce. Lenže tvrdá práca je dôležitá a pomôže vám, aby ste sa dostali tam, kam chcete.

Pokiaľ ide o vybudovanie biznisu, tak tu naozaj nie je priestor na frflanie. Ak chcete dosiahnuť úspech v podnikaní, potom musíte pilne pracovať. Bez akcie to totiž nejde.

V tomto príspevku vám predstavíme niekoľko prekážok, ktoré vám pravdepodobne bránia v úspechu a s ktorými sa treba čo najskôr popasovať:

Strach z neúspechu

Možno je vo vašom okolí človek, ktorý doslova sedel na svojom miliónovom nápade celé roky. Možno aj mal nejaký plán či nápad, ktorý by mohol preraziť na trhu a tým by zarobil toľko peňazí, o akých sa mu nikdy ani len nesnívalo. Možno sa s vami o ten svoj nápad podelil a vy ste v tom okamžite videli istý úspech. Tak prečo mu ten úžasný nápad zostal len v hlave a neuskutočnil ho?

Existuje množstvo ľudí, ktorí majú v myšlienkach nespočetné množstvo nápadov a rôznych inovácií. A niektoré z nich by určite dopomohli výrazne ovplyvniť niekoľko vecí. Nanešťastie, väčšina nápadov sa von ani len nedostane. Veľa nápadov zostane nevyrieknutých, ukrytých v myšlienkach.

Prečo?

Pretože je oveľa jednoduchšie vyhnúť sa neúspechu, ako čeliť úspechu.

Najhoršie, čo môžete urobiť  je pozerať sa smerom naspäť. Ak sa otáčame späť, vidíme všetko, čo sme urobili a premýšľame nad tým, čo keby ste to spravili inak..atď. Lenže tento moment je zlomový a to je ten okamih, kedy strácame dôveru vo svoje nápady.

Pamätajte – je lepšie riskovať, ako sa neustále báť a potom ľutovať, že ste to neskúsili. Aj keď je pravda, že neúspech bolí, lenže nie je nič horšie ako neustále pochybnosti. Nezabúdajte, že okno možností sa otvorí a vzápätí aj veľmi rýchlo zavrie. Ak niečo nevyskúšate, potom nedáte možnosť vidieť ostatným vaše nápady. Bez akejkoľvek snahy nikdy nedosiahnete svoj úplný potenciál.

Čítaj tiež: Táto jedna vec ti začne meniť život k lepšiemu

Neskrývajte svoje nápady, nech uzrú svetlo sveta

Existuje viacero možností ako predstaviť svoje nápady. Nemôžete však čakať, že tieto možnosti prídu za vami. „Ak niečo chcete urobiť,  nečakajte a urobte to teraz.“ Tento výrok by mohol upozorniť viacerých podnikateľov na to, či sú naozaj tak úspešní, ako si myslia.

Svet možno nie je pripravený na vaše nápady a možno ani nikdy nebude. No to vás nesmie zastaviť. Preto uskutočnite svoje nápady čo najskôr. Samozrejme, že je tu možnosť zlyhania, no aspoň nebudete v nevedomosti a budete vedieť, či by to fungovalo alebo nie.

A čo sa týka šance, že vaše nápady budú mať úspech? Popravde, väčšina nápadov často zlyháva už na začiatku, lenže to Vás nesmie zastaviť, pretože aj tá najmenšia šanca môže vyústiť k úspechu. Ak nič neskúsite, potom ani nič nezískate. Skúšať rozhodne treba.

Nič netromfne tvrdú prácu

Známy podnikateľ Gary Vaynerchuk raz povedal: „Prestaňte sa ľutovať, začnite pracovať.“ Ľutovanie je veľmi bežná a niekedy sa mi zdá, že aj obľúbená činnosť niektorých ľudí. Vždy sa budú ľudia sťažovať, že nie sú pripravení predviesť svoje nápady alebo že nie je na to správny čas. A kedy teda bude? Vždy sa nájde nejaká výhovorka, prečo svoj úspech naplánovať o týždeň, mesiac, či dokonca rok. Pravdou je, že nikdy nebude správny čas. Život nie je len o vašich cieľoch a nápadoch. Máte rodinu a priateľov, svoje osobné záujmy a všeličo iné, čo bude zaberať väčšinu vášho času. A nemôžete čakať, že neskôr, keď budete mať viac času, že sa vám podnikanie rozbehne, pretože vždy bude nejaká prekážka.

Zoberme si takých osobných poradcov, sú takí, ako všetci ostatní. Veď všetci máme svoje povinnosti, ktoré nám zaberajú prevažnú časť nášho času. Tak prečo sú oni úspešní? Pretože oni najlepší chápu, že nikdy nebude jednoduché vybudovať si úspešný biznis.

Môže to znieť ako klišé, no tvrdá práca prináša najlepšie ovocie. Je to preto, že prostredníctvom nej dostane váš život a práca zmysel. Čím viac vložíte do biznisu, tým lepšie pochopíte,  čo je potrebné na to , aby fungoval. A čím tvrdšie pracujete, tým ľahšie vám neskôr práca pôjde.

Preto, ak máte nejaký nápad, nečakajte a okamžite ho predstavte svetu. Nikdy nebude ten správny moment a vždy tu bude isté riziko zlyhania. Lenže ten pocit, keď uspejete. Nič nie je lepšie ako zaslúžený úspech.

Čítaj tiež: Prečo úspešní ľudia vstávajú skoro ráno?

Komentáre