6 životných rád od Donalda Trumpa

Donald Trump

Donald Trump je jedným z najúspešnejších a najpopulárnejších svetových miliardárov, v súčasnosti 45. americkým prezidentom. Patrí mu niekoľko prestížnych nehnuteľností v USA a tiež je známy pre svoju reality šou The Apprentice vysielanú na kanále NBC. Slová typu: „Máte padáka!“ azda každý jeden pridelí k pánovi Trumpovi.

Aj keď väčšina ľudí nemá rado jeho zjavnú aroganciu, je jedným z najlepších obchodníkov sveta a veru má čo do biznisu povedať. A nejde ani poprieť, že má dostatok životných lekcií, ktoré by sme sa mali od neho učiť. Prečítajte si 6 z nich:

1. Nájdite svoju vášeň, robte to, čo milujete, a milujte to, čo robíte

Položte si otázku: Čo by som robil, ak by som za to nemal zaplatené? Ak ste pre niečo skutočne zapálení, začnete priťahovať dobrú energiu, ktorá je veľmi dôležitá pre splnenie vašich snov. Ako hovorí sám Trump: „Bez energie nedokážete nič, s energiou všetko!“

Trump uviedol vo svojich posledných knihách prezradil, že pracuje sedem dní v týždni. Je pravda, že je skutočne oddaný svojej kariére, čo je zároveň aj jeho životné dielo. Aby sme boli úspešní, musíme nájsť niečo, čo nás robí šťastnými a napĺňa nás.

2. Nikdy nestrácajte dôveru

Ak Trumpovi niekto povie, že ten či onen plán mu nebude fungovať alebo nebodaj bude tvrdiť, že sa mu niečo nepodarí, len sa tomu pousmeje. Ako hovorí, vždy do toho musíte ísť s vedomím, že zvíťazíte. Veril, že uspeje a vyhrá voľby. No a dnes je 45. americkým prezidentom.

Videl veľké množstvo ľudí, dokonca s obdivuhodnými schopnosťami, lenže svoju snahu nedokázali dotiahnuť do konca, neverili si. Vždy hovorí ľuďom, aby nikdy neprestávali. Samozrejme, že vždy budú existovať dobré aj zlé dni, no nech sa deje čokoľvek, nikdy neopúšťajte svoj cieľ.

Každý deň by ste mali začať s vedomím, že zvíťazíte, vtedy získate oveľa viac ako stratíte. Musíte plne veriť vo svoje ciele a sny, a čím skôr tak urobíte, tým lepšie.

3. Držte sa svojho inštinktu, odhliadnuc od názoru ostatných

Stalo sa vám niekedy, že by vás okolie od niečoho odhováralo, ale vy ste boli presvedčení, že to bude fungovať? Inštinkt vám hovoril niečo úplne iné, ako tvrdili ostatní. V živote, ale aj v biznise sa s takýmito situáciami budete stretávať naozaj často. Donald Trump radí, aby ste verili vo svoj inštinkt a ignorovali všetkých neprajníkov. Pokiaľ budete počúvať okolie, čo sa všetko nedá, potom sa naozaj nikde nedostanete.

 4. Obklopujte sa inteligentnými ľuďmi

Je ľahké si nájsť ľudí, ktorý vám budú na všetko pritakávať. Lenže vy musíte nájsť takých, ktorí k vám budú otvorení a úprimní. Musia vám vedieť povedať svoj názor, nech je akýkoľvek. Ako Donald Trump radí: „ Ľudia by si mali dať veľký pozor na to, s kým sa spoja.“ Preto vyberajte opatrne a múdro

5. Zdravé telo sa rovná zdravý život

Človek by sa mal starať sám o seba, starať sa o svoje telo, udržiavať ho v dobrej fyzickej kondícií. Pretože ak je šťastné vaše telo, potom je šťastný aj váš duch. A podľa Donalda Trumpa je starostlivosť o vlastné telo tá najlepšia vec ako pre lásku tak aj pre dobré vzťahy. Vždy bol dobrým športovcom, vo svojich tímoch bol dokonca kapitánom. „Zostať v kondícii je veľmi dôležité,“ hovorí Trump.

6. Bez plánu smerujete k neúspechu

Ak nemáte žiadny plán, potom smerujete k zaručenému a rýchlemu koncu, čiže k neúspechu. Bez plánu sa veľmi rýchlo začnete rozptyľovať inými vecami, ktoré vás budú oberať o energiu, príležitosti, čas a tiež sa budete vzďaľovať od svojho cieľa. Preto si vždy presne naplánujte svoje plány a ciele a taktiež aj spôsoby, ako sa k nim dopracovať. Ako tvrdí Trump: „Jednoducho musíte mať kvalitný plán!“ Bez neho to nejde.

Komentáre