Zoznámte sa. Toto sú tie najdrahšie veci na svete

Premýšľali ste niekedy nad tým, na čo miliardári utrácajú svoje peniaze? Ich životný štýl je poväčšine noblesný a zaručene k nemu patria drahé autá, telefóny s diamantami, luxusné, dovolenky a mnoho jednorazových vecí či zážitkov, ktoré majú jedno spoločné a tým je označenie najdrahšie.

Pozrite sa na niektoré zo svetovo najdrahších vecí:

Najdrahší telefón

1

iPhone 5 Black Diamond (od výrobcov Stuart Hughes)

Váži 135 gramov, je pokrytý 24ct zlata a samozrejme nesmie chýbať ani zafírové sklíčko na obrazovke. Telefón je pokrytý až 600 kusmi drahých diamantov, z ktorých 53 je vložených priamo v logu Apple. Taktiež má čierne, hlboko brúsené, 26-karátové tlačidlo Home UPS. Cenený je na 16,5 milióna dolárov. Tento jedinečný telefón bol korunovaný za  najdrahší smartphone sveta.

2

Najdrahšie auto

Ferrari 250 GTO je považované za Monu Lisu medzi automobilmi. V rokoch 1962-1964 toto auto vyrábala automobilka Ferrari, pričom bolo vyrobených len 39 kusov. Tento červený, vysoko výkonný luxusný automobil na londýnskej aukcii vydražil neznámy Brit za rekordnú sumu 15,7 milióna libier, čo je v prepočte približne 17,6 mil. €

Zaujímavosťou je, že toto auto v rokoch 1962, 1963 a aj v roku 1964 zvíťazilo v pretekoch World Manufacturer’s Championship. Niet divu, veď s výkonom 220 kW/300 koní patrí aj dnes k najvýkonnejším automobilom.

3

Najdrahšia doména

Je normálne nakupovať domény s exkluzívnym názvom a následne ich predávať za vyššiu cenu. Avšak v tejto kategórii, doména sex.com láme všetky rekordy, dokonca si drží prvenstvo v Guinnessovej knihe svetových rekordov za najdrahšie predanú doménu v histórii. Spoločnosť Escom LLC predala firme Clover Holdings Ltd. názov domény za 13 miliónov dolárov.

most_expensive_domain_sex_dot_com-800x762

Najdrahšie topánky

Majiteľom najdrahších mužských topánok na svete je Nick Cannon, ktorý v nich moderoval prvé finálové kolo americkej súťaže America’s Got Talent. Nick je známy pre svoje topánkové úlety. Tieto topánky mu boli vytvorené na objednávku.

5

Ich tvorcom je klenotník Jason Arasheben, v spolupráci s obchodnou značkou Tom Ford. Práca na tomto modely trvala viac ako jeden rok. Obuv je pokrytá 14 tisícmi bielymi diamantmi s celkovou hmotnosť 340 karátov, vsadených do bieleho zlata a následne všitých do topánok. Majú hodnotu 2 milióny dolárov.

6

Najdrahšia kabelka

Kabelka v tvare srdca, jediná svojho druhu s názvom 1001 Nights Diamond Purse. Cenný kúsok vytvoril Robert Mouaward. Pracovalo na nej 10 ľudí neuveriteľných 8800 hodín.

Skladá sa z 18-karátového zlata a je posiata 4517 diamantmi (56 ružových diamantov, 105 žltých diamantov a 4356 bezfarebných diamantov).

Fred a Pascal Mouawad, spoluvlastníci The House Of Mouawad, odhalili úžasnú kabelku na veľtrhu klenotov a hodiniek v meste Doha. Pri návrhu kabelky sa inšpirovali príbehom Tisíc a jedna noc. Kabelka má hodnotu 3,8 milióna dolárov.

7

Spracované podľa: pursuitist.com

Komentáre