Ako dosiahnuť to, po čom túžite? (5 krokov)

Určite ste už počuli ten známy výrok od Enza Ferrariho, zakladateľa svetoznámej automobilky: „Ak o tom viete snívať, dokážete to aj uskutočniť.“

Je to pravda, pretože všetky sny, po ktorých tak túžite, sa môžu stať skutočnosťou. Rozhodujete o tom iba vy sami. Ak neviete, kde začať, veríme, že tento “návod” vám bude nápomocný.

1. Vaša súčasnosť nediktuje vašu budúcnosť

Bez ohľadu na to, v akej zlej situácii sa momentálne nachádzate, myslite na to, že súčasné okolnosti sú dočasné a pominuteľné.

Predstavte si, že sa nachádzate vo výťahu, ktorým sa chcete dostať na najvyššie poschodie. Váš momentálny stav je prvé poschodie, nič vám však nebráni v tom, aby ste sa dostali úplne nahor.

2. Ujasnite si, čo chcete

Pokiaľ nebudete vedieť, kam sa „výťahom“ chcete dostať, len ťažko ho tam budete vedieť nasmerovať. Ak si neurčíte jasný smer a ciele, život sa s vami bude zahrávať a odveje vás na nechcené miesta.

Takže si ujasnite, kam sa chcete dostať, noste tento budúci stav neustále v mysli a verte, že sa tam nakoniec dostanete.

3. Predstavte si, že tam už ste

Vaša myseľ musí do cieľa doraziť oveľa skôr, ako vy.

Napríklad chcete mesačne zarábať 3000 EUR. Predstavujte si, že ich už držíte v rukách, že vám patria. Takáto vizualizácia výsledkov vám dodá vnútorné palivo a nakopne vás k akcii. Aktivujete ňou kreatívnu časť vášho podvedomia, ktoré začne vytvárať konkrétne plány, ako daný cieľ dosiahnuť.

Čo delí úspešných ľudí od tých, ktorí o úspešnom živote iba snívajú?

4. Podniknite kroky

Musíte pochopiť, že váš ciel sa nedosiahne iba tým, že si ho budete predstavovať. Neexistuje niečo za nič.

Každý deň uskutočňujte kroky, ktoré vás budú posúvať k vašej vízii. Začnite si osvojovať tie správne návyky, čím si vytvoríte systematický spôsob, ako sa deň čo deň približovať k vysnívanému životu.

5. Verte, že každá udalosť vás posúva bližšie k cieľu

Každá prekážka, každá výzva vás pripravuje na váš sen. Život vás jednoducho testuje, či dostatočne silno veríte svojmu stanovenému cieľu.

Väčšina ľudí sa nechá prekážkami odradiť a uveria tomu, že život si pre nich pripravil iný smer než po akom túžia. Prekážky vás testujú! Vybavte sa odolnosťou, vytrvalosťou a vierou.

Komentáre