6 destinácií, kam chodia miliardári na dovolenku

Nemožno pochybovať o tom, že miliardári si môžu dovoliť akúkoľvek dovolenku, o ktorej sa im kedysi iba snívalo. Niektorí to vymysleli tak, že majú súkromný ostrov a vlastný kus raja. Iní miliardári preferujú nablýskané jachty, kde majú všetok luxus ihneď poruke. Nižšie sa môžete zoznámiť so šiestimi destináciami, ktoré sú dovolenkovými favoritmi známych boháčov.

Richard Branson: Britské Panenské ostrovy

Známy britský miliardár tu má svoj súkromný 30-hektárový ostrov Necker Island, na ktorom sa rozprestiera jeho oddychová vila. Ostrov navštevujú aj svetové osobnosti, napríklad tu dovolenkoval exprezident USA Barack Obama. Prenocovať si tu nemôže dovoliť každý, nakoľko stojí 5-tisíc USD. Hostia ostrova si môžu užiť množstvo vodných športov, infinity bazény, tenis či jógu.

Bill Gates: Chorvátsko

Možno ste ani netušili, že obľúbeným letoviskom Billa Gatesa je Slovákom blízke Chorvátsko. Zakladateľ Microsoftu pravidelne navštevuje mestečko Skradin a ostrov Hvar. Očarila ho nielen krásna príroda, ale aj starobylá architektúra krajiny.

Roman Abramovič: Svätý Bartolomej

Ruský miliardár a majiteľ futbalového klubu Chelsea si rád oddýchne na rajskom ostrove Svätý Bartolomej, ktorý sa nachádza v Karibskom mori. Nie je tajomstvom, že Abramovič vlastní jednu z najväčších a najluxusnejších jácht na svete. A práve takýmito “plávajúcimi palácmi” je naplnený aj prístav tohto ostrova.

Oprah Winfrey: Fidži

Americká miliardárka sa netají tým, že obľubuje luxusné dovolenky. Nedávno navštívila Tahiti a jej predošlým cieľom bolo Fidži. Miluje pokojné more, tropické podnebie, krásne pláže a exkluzívne hotely, ktoré ponúkajú top služby pre bohatú smotánku.

Steven Spielberg: Írsko

Srdcovkou známeho amerického režiséra je Írsko. Jeho rodina má sídlo v okrese Clare, odkiaľ spoznáva celú krajinu. Spielbergovcom učarila tradičná hudba v írskych krčmách, výnimočné jedlá s rybami či jazda na bicykli cez Aranské ostrovy.

Warren Buffett: Laguna Beach

Aj keď americký investor Warren Buffett je preslávený svoju skromnosťou a od roku 1958 žije v tom istom dome v Omahe, občas zainvestuje aj do peknej dovolenky. V roku 1971 si kúpil dovolenkový dom v slnečnom kalifornskom meste Laguna Beach a až dnes túto pobrežnú nehnuteľnosť ponúkol na predaj.

Podľa businessinsider.com

Komentáre