TOP10: Najlepšie zarábajúcou herečkou sveta už nie je Jennifer Lawrence

Magazín Forbes opäť zostavil rebríček najlepšie zarábajúcich herečiek, ktorý po novom ovládla 28-ročná Emma Stone. Na prvom mieste tak vystriedala Jennifer Lawrence, ktorá rebríčku kraľovala v roku 2015 aj 2016.

Emma Stone v období od 1. júna 2016 do 1. júna 2017 zarobila celkom 26 miliónov dolárov, za čo vďačí predovšetkým hlavnej úlohe v hollywoodskom muzikáli La La Land (2016). Ten mladej herečke priniesol aj Oscara za najlepší ženský herecký výkon.

Tesne za Emmou je nestarnúca Jennifer Aniston s ročným príjmom 25,5 milióna USD. Ide o známu bývalú hviezdu seriálu Priatelia, ktorá sa nedávno ukázala vo filme The Yellow Birds. K štedrým príjmom je pomáha aj spolupráca so značkou Smartwater, kozmetickou firmou Aveeno a leteckou spoločnosťou Emirates.

Treťou najlepšie zarábajúcou herečkou sveta je 27-ročná Jennifer Lawrence. O jej príjmy sa stará lukratívna zmluva so spoločnosťou Dior či očakávaný film Mother!. Ročne si prilepší o 24 miliónov USD.

Herečka Jennifer Lawrence

Melissa McCarthy so zárobkom 18 miliónov USD v rebríčku obsadila štvrtú priečku. Herečka si polepšila najmä vďaka filmu Life of the Party, ktorý bude mať premiéru budúci rok. Tento rok sa stala hviezdou filmu „Krotitelia duchov“.

Prvú päťku najlepšie zarábajúcich herečiek uzatvára Mila Kunis, ktorá dabuje postavu Meg v seriáli Griffinovci a zožala úspech s filmom Matky na ťahu. Jej ročný príjem dosiahol 15,5 milióna dolárov.

Nováčikom medzi TOP platenými herečkami je Emma Watson (14 miliónov USD). Ďakovať za to môže postave Belle v rozprávke Kráska a zviera či úlohe vo filme „The Circle“. Na šiestom mieste s Emmou Watson je aj Charlize Theron.

Herečka Emma Watson

Na 8. priečke sú s príjmom 12 miliónov dolárov dve herečky: Austrálčanka Cate Blanchchett, ktorá sa v TOP10 objavila naposledy v roku 2009 a Julia Roberts, ktorú ste mohli vidieť vo filme Hra peňazí a čoskoro sa ukáže vo filme Wonder, ktorý bude mať premiéru v novembri.

Rebríček uzatvára Amy Adams (11,5 milióna USD), ktorá bola 5-krát nominovaná na Oscara.

TOP 10: Rebríček najlepšie zarábajúcich herečiek sveta

1. Emma Stone – 26 miliónov dolárov
2. Jennifer Aniston – 25,5 milióna dolárov
3. Jennifer Lawrence – 24 miliónov dolárov
4. Melissa McCarthy – 18 miliónov dolárov
5. Mila Kunis – 15,5 milióna dolárov
6. Emma Watson – 14 miliónov dolárov
6. Charlize Theron – 14 miliónov dolárov
8. Cate Blanchett – 12 miliónov dolárov
8. Julia Roberts – 12 miliónov dolárov
10. Amy Adams – 11,5 milióna dolárov

Foto: businessinsider.com

Komentáre