Milionár vysvetľuje, prečo prácou 40 hodín týždenne nezbohatnete

Grant Cardone

Mnohí ľudia si myslia, že ak budú poctivo pracovať 40 hodín týždenne, je to dostatočné na to, aby si časom nahromadili nemalý majetok. Self-made milionár Grant Cardone ale tvrdí, že ak chcete dosiahnuť naozaj veľké peniaze (v miliónoch), tento prístup nestačí.

Ako uvádza, ak chcete mať aspoň nádej, že sa priblížite k MILIÓNU, musíte pracovať viac než DVOJNÁSOBOK štandardného 40-hodinového pracovného týždňa. Ako dodáva, on sám pracuje 95 hodín týždenne.

Súhlasí s ním aj milionár Steve Siebold, ktorý konštatuje, že bohatí sa orientujú skôr na výsledok ako na čas, ktorí presedia nad prácou.

Prečo až toľko hodín?

Podnikatelia musia svoj čas alokovať do mnohých smerov: prijímajú dôležité a neľahké rozhodnutia, analyzujú výsledky a existujúce produkty, navrhujú inovácie, komunikujú s dodávateľmi a zamestnancami, dohliadajú na každodennú činnosť firmy, motivujú ostatných v tíme, študujú trh a zbierajú informácie, pripravujú plány pre ďalšie rozvíjanie atď..

Jednoducho je toho veľa a ak by sa fixne orientovali iba na 40 hodín týždenne, tak na skutočné bohatstvo nemôžu ani pomýšľať. Navyše, napriek všetkým tým úlohám zostávajú pozitívni a dobre naladení.

Možno to ale nie je pre vás, jednoducho nie ste človek na takýto životný štýl. Buďte realistickí a ujasnite si, čo je vo vašich silách, čo všetko chcete v živote obetovať a podľa toho sa nastavte.

Komentáre