20% úspechu tvoria zručnosti, tvrdí Tony Robbins. Čo je zvyšných 80%?

Víťazi súťaže od Shopify s názvom „Build a Bigger Business“ stoja na čele online obchodov, ktoré generujú milióny dolárov tržbách. Avšak dnešná doba je mimoriadne rýchla a aj úspešné startupy môžu skrachovať a prísť o všetko. Preto musia mať oči na stopkách a napredovať.

Podnikatelia, ktorí túto súťaž vyhrali, si okrem iného užili mentoring od svetoznámeho kouča Anthonyho Robbinsa, ktorý ich hostil v letovisku Namale na Fidži. Tony neskôr v rozhovore pre portál Businessinsider prezradil, že individuálne tréningy s týmito podnikateľmi mali jednu spoločnú tému.

„Podnikanie si vo vnútri vyžaduje neuveriteľnú úroveň odolnosti, preto všetkým hovorím, že základom pre rozvoj podnikania je silný líder, konkrétne jeho psychológia a zručnosti – 80% psychológia a 20% zručnosti,“ tvrdí Robbins.

Robbins pracoval s miliardármi ako Paul Tudor Jones či mediálnou magnátkou Oprah Winfrey a taktiež so stovkami podnikateľov, ktorí prešli jeho seminármi Business Mastery. Zistil, že bez ohľadu na skúsenosti, myslenie je oveľa dôležitejšie ako zručnosti.

Avšak tých 20% je stále dôležitých: Ak nemáte marketingové, finančné či riadiace schopnosti, bude pre vás ťažké viesť firmu a ostatných ľudí vo firme, dodáva Robbins.

Ak chcete Anthony Robbinsa spoznať bližšie, neváhajte navštíviť jeho osobný web: www.tonyrobbins.com

Podľa informácií businessinsider.com

Komentáre