10 pláží, ktoré by si mal navštíviť v roku 2018

Milujete jedinečné pláže, ktoré vedia prekvapiť kryštálovo čistou vodou, jemným pieskom a nádhernou scenériou? Tak potom ste tu správne. Týchto 10 pláži by ste si v budúcom roku mali pridať do svojho cestovateľského zoznamu.

Baia do Sancho, Brazília

Obklopená  vyvýšenými útesmi, s kryštálovo modrou vodou a ukrytá tak, aby ste tu mali dostatočné súkromie. Prsne to je brazílska pláž Baia do Sancho.

Grace Bay, Turks a Caicos

Grace Bay na súostroví Turks a Caicos je pláž ako z rozprávky. V  Travelers’ Choice Awards bola vyhlásená za druhú najlepšiu pláž sveta. Vďaka neskutočne bielemu piesku a čistej vode je táto tropická pláž snom mnohých cestovateľov.

Kapalua Bay, Havaj

Táto malá pláž v tvare polmesiaca bola vytvorená lávovými tokmi. Na oboch stranách je chránená skalnatými údoliami a návštevníkom poskytne pravý pocit súkromia. Navyše, jej azúrové vody sú ideálne pre šnorchlovanie.

El Nido, Palawan

Filipínsky ostrov Palawan sa už každoročne ocitá v rebríčku tých najkrajších ostrov na svete. Pláži je tu viacero, no ak hľdáte jemný biely piesok, mramorové útesy a lagúny, potom nemôžete prehliadnuť pláž El Nido.

Anse Source d’Argent, Seychely

Pláž Anse Source d’Argent sa vyznačuje svojim doružova sfarbeným pieskom. Útesy ťahajúce sa dohora jej dodávajú jedinečnosť, vďaka čomu patrí medzi najviac fotografované pláže sveta.

Aitutaki Lagoon, Cookove ostrovy

Azda najčistejšou vodou na svete sa môže pochváliť Aitutaki Lagoon, pláž na Cookových ostrovoch. Ide o ideálne miesto na šnorcholovanie.

Pink Sand Beach, Bahamy

Za návštevu stojí aj pláž Pink Sand Beach na Bahamách. Síce piesok tu nie je až tak ružový, ako sľubuje názov, pláž má čo ponúknuť. Časopis Caribbean Journal ju označil za najlepšiu karibskú pláž pre rok 2018.

Praia do Camilo, Portugalsko

Medzi svetovo vyhľadávané pláži patrí aj malá portugalská pláž Praia do Camilo. Na miesto obklopené útesmi sa dostanete cez dlhé schodisko.

Spiaggia Bianca, Lipari, Taliansko

Podľa portálu Lonely Planet sú Liparské ostrovy v Taliansku jedným z top miest pre návštevu v roku 2018. Nachádza sa tu viacero pláži s čistou vodou a jemným bielym pieskom, medzi najobľúbenejšie patrí práve pláž Spiaggia Bianca.

Playa del Amor, Mexiko

Čo je lepšie ako krásna pláž? No predsa krásna a ukrytá pláž. Presne takou je Playa del Amor v Mexiku. Je doslova ukrytá v jaskyni a aby ste sa k nej dostali, musíte preplávať tunelom.

businessinsider.com

Komentáre