Mark Zuckerberg a jeho 14 inšpiratívnych citátov o úspechu a podnikaní

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Foto: Wikimedia)

Nemožno pochybovať o tom, že Mark Zuckerberg dosiahol veľkolepý úspech. Zakladateľ Facebooku túto sociálnu sieť rozbiehal na internátnej izbe v roku 2004, pričom dnes ide o technologického obra s trhovou hodnotou 772 miliárd dolárov.

V súčasnosti je 39-ročný Mark Zuckerberg miliardárom s majetkom v odhadovanej hodnote 105 miliárd dolárov, čo znamená, že patrí medzi najbohatších ľudí sveta.

Inšpirujte sa niekoľkými jeho výrokmi, s ktorými sa doteraz podelil počas rôznych verejných vystúpení:

1. „Otázka, ktorú si kladiem každý deň, znie: Robím tú najdôležitejšiu vec, akú teraz môžem robiť?“

2. „Najväčším rizikom je neprijať žiadne riziko. Stratégiou, ktorá v dnešnom rýchlo sa meniacom svete vedie k neúspechu, je neriskovať.“

3. „Ľudí nezaujíma to, čo o vás hovoria v nejakom filme – dokonca ani to, čo hovoríte vy sami. Zaujíma ich len to, čo budujete.”

4. „Nájdite niečo, čo budete robiť s vášňou, niečo, do čoho budete zapálení.“

Mark Zuckerberg (Flickr)

5. „Založenie spoločnosti je ťažké. Väčšina z nich to nebude mať jednoduché. Budete musieť robiť veľmi ťažké rozhodnutia. Musíte sa vyhnúť niekoľkým ľuďom. Preto, ak neveríte vo svoju misiu, vzdať sa je jednoduché. Väčšina zakladateľov firiem sa vzdá. Len tí najlepší to nevzdajú.”

6. „Ľudia vedia byť naozaj chytrí alebo majú zručnosti, ktoré vedia okamžite aplikovať. Ale pokiaľ im chýba viera v to, čo robia, nebudú na tom nikdy pracovať skutočne tvrdo.”

7. „Som tu, aby som vybudoval niečo na dlhý čas. Všetko ostatné je iba rozptýlenie.“

8. „Firmy, ktoré fungujú sú tie, ktorým na ľuďoch skutočne záleží a majú víziu pre svet. Takže robte niečo, čo máte radi.”

9. „Je lepšie niečo vyskúšať a pokiaľ to nepôjde, tak sa z toho poučiť, než celý čas nerobiť nič.”

10. „Mojim cieľom nikdy nebolo iba vytvorenie firmy. Išlo o vybudovanie niečoho, čo skutočne prinesie vo svete veľkú zmenu.

Mark Zuckerberg (Wikimedia)

11. „Nedovoľte, aby vás ľudia odradili. Jednoducho to urobte.”

12. „Skutočný príbeh Facebooku je o tom, že sme celý ten čas iba tvrdo pracovali. Ten príbeh je v skutočnosti dosť nudný, však? Len sme sedeli 6 rokov za počítačmi a kódovali.”

13. „Pohybujte sa rýchlo a “rozbíjajte veci”. Pokiaľ veci nerozbíjate, nepohybujete sa dostatočne rýchlo.”

14. „Ak chcete meniť veci, nedá sa vyhovieť všetkým. Ak vyhoviete všetkým, potom dostatočne nenapredujete.”

Komentáre