6 požieračov energie, ktorých by si sa mal rýchlo zbaviť

Nemáš stanovené ciele

Pokiaľ nemáš jasne vytýčený smer, tak jednoducho blúdiš. A to ťa oberá nielen o energiu, ale aj o čas.

Ujasni si hlavné priority a stanov si konkrétne a merateľné ciele, ktoré budeš mať na očiach. Tvoj cieľ môže vyzerať aj takto: Zarobiť 80.000 € za rok, alebo napísať knihu za 4 mesiace.

Zaujímajú ťa názory druhých

Nedávno ste na našej Fanpage mohli vidieť tento skvelý výrok:Čo na to povedia ľudia? táto veta zabila viac snov, ako čokoľvek iné na svete.“

Nedovoľ ľudom, ktorí nedokázali to, čo chceli, aby hovorili do tvojho sna a života. Samozrejme, pokiaľ ide o konštruktívnu kritiku od skúsenejších, treba si ju vypočuť, no ak je to len opovrhovanie, neprajníctvo a nedôvera iných, ignoruj to. Môže ti byť úplne jedno, čo na to povedia iní ľudia. Je to tvoj život.

Často sa sťažuješ

Namiesto toho, aby si vnímal veci pozitívne a hľadal riešenia, upriamuješ sa na prekážky a hľadáš dôvody, prečo sa niečo nedá spraviť. Takýto pesimistický prístup ťa zakrátko vyšťaví.

T. H. Eker, ktorý je self-made milionárom a autorom knihy „Secrets of the Millionaire Mind“, uviedol, že to, na čo sa vo svojom živote zameriavame, má tendenciu expandovať. Takže pokiaľ sa sťažujete, priťahujete do života všetky tie škodlivé veci.

Premýšľanie

Snažíš sa vyhovieť všetkým naokolo

Nemôžeš vyhovieť všetkým naokolo. Prestaň sa snažiť vyhovieť rodičom, kolegom, spolužiakom, priateľom.. snaž sa vyhovieť najmä sebe. Nemôžeš neustále plniť očakávania iných a seba samého dávať na posledné miesto. Takýto prístup ťa pomaly ale isto zničí.

Čítaj tiež: Nauč sa hovoriť NIE

Odsúvaš úlohy na neskôr

Už ste počuli o rade „najprv zjedz žabu“? Znamená to, že úlohy, ktoré sú pre nás najnepríjemnejšie, čiže tie, do ktorých sa nám až tak nechce, by sme mali spraviť ako prvé a okamžite si ich tak odškrtnúť v zozname úloh.

Ak úlohy iba odsúvaš a kopeš pred sebou, niekde v kútiku sa ti hromadia a neustále zamestnávajú tvoju myseľ. Zbav sa nedokončených úloh, píš si to-do list a zorganizuj si efektívne svoj čas.

Motivačná e-kniha plná myšlienok a rád, vďaka ktorým začneš žiť lepší život.

Porovnávaš sa s druhými

Je naozaj vyčerpávajúce porovnávať sa s inými ľuďmi. Každý z nás je iný a jedinečný, má iný talent, iné predpoklady, iné skúsenosti. Nehovor si: ach jaj, jemu sa tak darí a ja stále nič. Prichádzaš tým o množstvo energie, ktorú môžeš použiť na plnenie cieľov. Jediný, s kým by si sa mal porovnávať, si ty sám. Pracuj na sebe, aby si bol lepší, než včera.

Komentáre