Ako sa stať milionárom do piatich rokov?

Nie je to také jednoduché. Stojí to veľa obety, musíte prekonať prekážky. Boj s nepriazňou osudu sa môže stať vaším najlepším učiteľom a pomôže vám vybudovať typ odolnosti, vďaka ktorej budete schopní prechádzať ohňom.

Self-made milionár Daniel Ally zhrnul niekoľko vlastností, ktoré mu pomohli stať sa milionárom za menej ako 5 rokov.

Naučte sa jednať s ľuďmi

V procese získavania sedemmiestnej sumy som pochopil, že naučiť sa jednať s ľuďmi je to najdôležitejšie. Nikto sa nestane milionárom bez toho, aby sa nevedel asertívne dohodnúť s ľuďmi.

Môže sa stať, že najbližší priatelia sa vám otočia chrbtom či vás zradí rodina. A väčšinou sa to stáva vo veľmi nesprávnych chvíľach.

Naučte sa narábať s financiami

V prvom roku môjho podnikania som to finančne zvládal veľmi ťažko. Čelil som desiatkam prečerpaných poplatkov, omeškania boli na takmer každom účte. Musel som predať svoje auto. Napriek zlyhaniu a odrádzaniu som udržiaval svoj biznis a narábal s peniazmi. Čoskoro som začal prosperovať a v ďalšom roku môj príjem vyletel 10 krát vyššie.

Prinášajte obety

Tieto skúsenosti boli tvrdé. V noci, predtým než som dostal platbu 10 000  dolárov za reč pred veľkým publikom v Deleware, som musel spať v aute, mrznúc a sám. V tej dobe bol môj účet prečerpaný o viac ako 200 dolárov a nemohol som si dovoliť hotel. Ešte šťastie, že som mal tej noci vlnený oblek!

Inokedy som mal v košíku potraviny za takmer 100 dolárov. Keď som priložil svoju kartu, bola odmietnutá, skúsil som to aj s ďalšími platobnými kartami, s rovnakým výsledkom. Pozrel som sa za seba a tam už čakalo prinajmenšom ďalších 10 nákupných vozíkov. Musel som ísť domov a jesť tuniaka – bez chleba a majonézy. V ten večer mi aj vypli vodu, tak som si umyl jedlo s niekoľkými lyžičkami dažďovej vody.

Nebojte sa požiadať o pomoc

V určitom okamihu môjho podnikania som nemohol pokračovať bez najatia niekoľkých kľúčových ľudí. Žiadosť o pomoc nebola moja silná stránka, ale musel som sa prekonať. Potreboval som právnika, editora, osobného trénera, kuchára, atď. . Na začiatku ma to stálo investíciu, ale pomohlo mi to dosiahnuť milióny. Väčšina ľudí nechce žiadať o pomoc, lebo im v tom bráni ich ego.

Prekonajte strach

Na strednej škole som z angličtiny prepadol 3x.  Jeden učiteľ  na univerzite mi povedal, že sa nemám obťažovať písaním a vyhodil ma z triedy. Roky som veril, že môj dar písania nikdy neuzrie svetlo sveta, aj keď som mal toľko nápadov. Avšak, potom som začal písať knihy a články, a to zmenilo moju sebadôveru. Dnes oslovujem svojimi slovami milióny ľudí.

Riskujte

Pred dosiahnutím vysnívanej sumy, je potrebné vystaviť sa mnohým rizikám. Musíte preto veľmi veriť sebe i ostatným. Viera je poznanie, že to, čo chcete sa nakoniec stane, ak v to veríte. Vo svojom živote budete musieť spraviť veľké skoky a niekedy nebudete vôbec tušiť kam to všetko povedie. Ale akonáhle sa dostanete na druhú stranu, pochopíte, že sa to oplatilo, aj keď budete musieť v tomto procese spáliť jeden, dva mosty.

Neustále študujte

Každý rok som poctivo prečítal viac ako 100 kníh. Aby som sa mohol stať odborníkom, vyžadovalo si to denne hromadenie vedomosti z môjho odboru. Venoval som sa tomu aspoň štyri hodiny denne. Plus, všímam si každého koho stretnem, štúdiom jeho zámerov a účelov sa učím chápaniu ľudskej povahy.

Dávajte nezištne

Ako tínedžer som sa aj ja, prirodzene, posmieval dobrovoľníkom v mojej komunite. Okolo dvadsiatky som sa stal najväčším dobrovoľníkom v meste. Môj život sa zmenil, keď som sa dozvedel hodnotu darovaného času, energie, peňazí a kreativity ostatným. Keď dávate, na oplátku dostávate oveľa viac. Zistil som, že najbohatší ľudia dávajú najviac, a to je tajomstvo prečo získavajú najviac. Tajomstvom života je dávanie.

Dávajte si veľké, šťavnaté ciele

Musíte si stanoviť ciele, ktoré vás desia. Musíte byť veľmi špecifický, keď si určujete svoje veľké, šťavnaté ciele. V prvom roku môjho podnikania, som prelial krv, pot, a slzy na dosiahnutie týchto cieľov. Mal som veľa bezsenných nocí a robil som všetko pre to, aby som spravil svoju prácu. Dnes som dosiahol oveľa viac ako som si vtedy predstavoval a predsavzal.

Nasledujte svoj účel

Bol som osvietený, keď som pochopil túto skutočnosť. Ak sa stanete väčším ako váš účel, nemôžete spraviť nič. Avšak, ak je váš účel väčší než vy, všetko je možné. To znamená, že ak ste súčasťou účelu väčšieho ako ste vy sami, môžete dosiahnuť každý cieľ, ktorý si zaumienite.

V jednoduchosti: milionárom za menej ako päť rokov sa môžete stať – ak budete verný sám sebe, budete sa držať príležitosti, ktoré vás v živote posúvajú ďalej. Zvyčajne to je, keď rozbehnete vlastný biznis. Odpúšťajte, nebojte sa, nezabúdajte na okolie. Nehľadajte výhovorky ako to nejde. Nevyhovárajte sa na okolnosti, situáciu, prostredie, rodinné zázemie. A ak máte túžbu a potenciál, aby sa to stalo, môžete sa stať milionárom skôr ako si myslíte.

Komentáre