6 kníh, ktoré ti pomôžu budovať bohatstvo

Pokiaľ sa snažíte budovať bohatstvo a dosiahnuť finančnú slobodu, môžete siahnuť po užitočných materiáloch, ktoré vám ukážu, ako bohatí a úspešní myslia, ako narábajú s peniazmi a čo všetko stojí za ich úspechom.

Existuje viacero kníh na túto tému, z ktorých sa počas desiatok rokov vyšpecifikovali tie najlepšie. Tu vám prinášame 6 najlepších:

Najbohatší muž v babylone

Kniha odhaľuje základné princípy, ktoré vedú k vytvoreniu bohatstva. Autor ti základy finančnej gramotnosti vysvetlí formou príbehov zo starého Babylonu (hlavným hrdinom je Arkád – najbohatší muž Babylonu).

Tzv. babylonské poradenstvá sú podľa mnohých tými najlepšími radami z oblasti osobných financií, sporenia a finančného plánovania. Kniha je písaná jednoducho a obsahuje mnoho prospešných rád a myšlienok, ktoré si budeš chcieť ihneď zapísať.

Knihu nájdete tu.

Mysli a zbohatni

Autor knihy Napoleon Hill bol poradcom prezidenta Franklina Roosevelta a počas života vyspovedal 500 úspešných a bohatých osobností vrátane mien ako Henry Ford, Rockefeller či Thomas Edison.

V knihe z roku 1937 ponúka návod, ako svoje sny a túžby premeniť na hmotné bohatstvo. Vďaka knihe zo svojej mysle odstránite nezmyselné bariéry a preprogramujete sa na úspech.

Knihu nájdete tu.

Váš sused je milionár

Kniha vznikla v roku 1996 a stoja za ňou autori Thomas J. Stanley a William D. Danko. Publikácia je výsledkom 20-ročnej analýzy správania a myslenia amerických milionárov. Autori tieto poznatky ucelili a zhrnuli do niekoľkých dôležitých krokov.

V knihe nájdete odpovede na otázky typu: na čom milionári jazdia, čomu sa venujú, kam investujú či akým spôsobom zbohatli.

Aj autorov prekvapilo, že títo ľudia žijú v skromných domoch a nemíňajú peniaze na luxusné autá a hodinky. V skutočnosti väčšina ich susedov ani netuší, že bývajú vedľa milionárov.

Bohatý otec, chudobný otec

O tomto knižnom bestselleri od Roberta Kiyosakiho sme už písali v zozname: 8 kníh, ktoré ťa posunú výrazne vpred.

Kniha prináša príbeh Kiyosakiho a jeho dvoch otcov – chudobného otca, ktorý je jeho biologickým otcom a bohatého otca, ktorý je otcom jeho najlepšieho kamaráta. Popisuje, akú rozdielnu výchovu z pohľadu narábania s peniazmi dostal od týchto otcov.

Ľudia, ktorí túto knihu čítali, vám potvrdia, že zmenila ich pohľad na peniaze a naučila ich narábať s peniazmi štýlom bohatých ľudí.

Knihu nájdete tu.

Robert Kiyosaki (richdad.com)

Automatický milionár

Ak by ste si chceli prečítať túto knihu, potrebujete vedieť po anglicky, pretože sme ju nikde nenašli v SK ani CZ jazyku.

O čom „Automatický milionár“ je? Kniha ponúka nadčasové princípy a užitočné rady z praxe, vďaka ktorým „zautomatizujete“ zarábanie peňazí a dosahovanie bohatstva.

Ako myslia bohatí

Kniha od Stevea Siebolda sa zameriava na myslenie bohatých ľudí. Všetky poznatky sú výsledkom 26-ročného poznávania sa s tými najbohatšími ľuďmi sveta.

Siebold počas života oslovil až 1000 milionárov a miliardárov, pričom hlavným cieľom jeho analýzy bolo zistiť, čo ich odlišuje od obyčajných ľudí.

Ako zarábať ONLINE

Na záver ešte bonus, a to naša e-kniha “Ako zarábať ONLINE”, ktorá ponúka návod, ako zarobiť na internete.

Ak hľadáš možnosti, ako si vytvoriť pasívny, alebo polopasívny príjem z internetu, potom je náš e-book presne to, čo hľadáš. No pokiaľ si myslíš, že úspech prichádza za noc či za týždeň, potom skús radšej šťastie v niečom inom.

V tejto e-knihe nájdeš konkrétne ukážky a tipy, takže všetky poznatky vieš ihneď aplikovať do praxe.

E-book nájdeš tu. 

Komentáre