Ešte stále nie ste bohatí? Môže za to aj týchto 8 vecí

Peniaze vnímate ako niečo zlé

Mnoho priemerných ľudí stále verí, že peniaze sú koreňom všetkého zla a môžu za všetky trápenia v živote človeka. Opak je však pravdou.

Vďaka peniazom je život človeka jednoduchší a pomáhajú mu riešiť množstvo problémov. Bohatí ľudia sa na peniaze pozerajú ako na skvelý nástroj, ktorý im prináša slobodu a otvára príležitosti pre nich a ich rodinu. Skoncujte s predsudkami, že peniaze sú niečo zlé.

Vymieňate čas za peniaze

Množstvo ľudí si myslí, že jedinou cestou ako zarobiť viac, je pracovať viac hodín. Zmeňte myslenie a prístup. Pozerajte sa na zarábanie peňazí cez riešenie problémov.

Pokiaľ budete vymieňať svoj čas za peniaze, vaše príjmy budú navždy obmedzené. Budujte preto hodnotné produkty, automatizujte a tvorte pasívne príjmy.

Ste vydesení z neúspechu

Priemerní ľudia sú typickí tým, že uprednostňujú istoty, majú strach zo zlyhania a boja sa riskovať. S cieľom chrániť sa neskúšajú nové veci, jednoducho neriskujú.

Úspešní ľudia pochopili, že zlyhanie nie je nič iné, ako skúsenosť, ktorá im dáva potrebnú lekciu. Neboja sa neúspechu, pretože môžu buď zvíťaziť, alebo získať cennú skúsenosť.

Stretávate sa s nesprávnymi ľuďmi

Chcete zarábať veľa peňazí a žiť bohatý život, no pritom sa stretávate s ľuďmi, ktorí sa na všetko sťažujú a namiesto výsledkov majú iba výhovorky.

Veľmi múdro to opisuje výrok J. D. Rockefellera – “ak sa chcete naučiť lietať, učte sa od orlov, nie sliepok“. Znamená to, že ak sa chcete niekam dostať, stačí sa učiť od ľudí, ktorí tam už sú.

Máte radi svoju komfortnú zónu

Väčšina milionárov vám potvrdí, že ak chcete vybudovať bohatstvo, musíte vedieť prijať riziko a dávku neistoty. Ak uprednostňujete pohodlie, netúžite po zmene a radšej volíte istotu, len ťažko zbohatnete. „Zázraky“ sa totiž dejú za vašou zónou pohodlia.

Veríte, že chudoba = dobro

Mnohí ľudia uverili tomu, že v chudobe je ušľachtilosť. Mylne sa domnievajú, že ak zbohatnú, stanú sa chamtivcami a zlými ľuďmi. Je to mýtus. Byť ambicióznym nie je žiadny hriech, je to cnosť.

Sami tomu neveríte

Prestaňte si navrávať veci: nebol som stvorený byť milionárom, alebo ja na to nemám. Priemerní ľudia sa domnievajú, že bohatstvo je výsadou iba pár šťastlivcov. Je to hlúposť.

V dnešnom kapitalistickom prostredí môže uspieť každý – ak tvoríte hodnoty pre ostatných, máte právo byť bohatým tak veľmi, ako chcete.

Nekonáte

A na záver jeden z najhlavnejších dôvodov neúspechu – nečinnosť. Veľa ľudí neokúsi bohatstvo hlavne preto, že o svojich cieľoch či myšlienkach iba rozprávajú.

Veľa ľudí má perfektný plán či stratégiu, no to čo im chýba je AKCIA. Aj majster  osobnostného rozvoja Dale Carnegie raz povedal: „Problémom nie je nevedomosť, ale nečinnosť“.

Čítajte tiež: Milionár hovorí, ktoré 2 slová bohatí nikdy nepoužijú

Komentáre