5 rokov analyzoval život milionárov. Týchto 6 vlastností majú podľa neho spoločných

Thomas C. Corley v priebehu piatich rokov analyzoval životy až 177 self-made milionárov, na základe čoho identifikoval 6 vlastností, ktoré majú títo milionári spoločné.

Tieto spoločné osobnostné črty opisuje vo svojej knihe „Change Your Habits, Change Your Life“.

Ktoré z nich sú príznačné aj pre vás?

1. Vášeň

„Každý bohatý podnikateľ, ktorého som počas štúdie sledoval a ktorý nahromadil neuveriteľné bohatstvo, mal jednoducho vášeň,“ píše Corley.

Vášeň a nadšenie prebíja vzdelanie, inteligenciu či zručnosti, zdôrazňuje Corley. Ako ďalej uvádza, vášeň človeku dodáva potrebnú energiu, vytrvalosť a zameranie sa na cieľ, vďaka čomu človek prekonáva neúspechy či odmietnutia.

2. Vytrvalosť

„27% self-made milionárov z mojej štúdie zaznamenalo v podnikaní aspoň jedno zlyhanie. Vždy sa ale zdvihli a skúsili to znova,“ uvádza Corley.

Vďaka vytrvalosti sa stávate nezastaviteľnými. Umožňuje vám zistiť, čo nefunguje, pričom experimentujete dovtedy, kým neprídete na to, čo funguje.

3. Sústredenie na cieľ

Všetko to začína stanovením cieľov. Nielenže si bohatí ľudia stanovujú ročné a mesačné ciele, až 67% z nich si tieto ciele zaznamenáva v písomnej forme, uvádza Corley.

Bez plánov, bez dlhodobých cieľov sme ako listy počas jesenných dní, ktoré sa bezcieľne vznášajú vo vzduchu.

4. Pracovná morálka

Corley zistil, že až 86% zo sledovaných milionárov pracuje v priemere 50 a viac hodín/týždenne. Len 6% z nich sa kvôli práci cítilo nespokojne, čo znamená, že milujú to, čo robia.

5. Chuť učiť sa

Nie je to iba o formálnom vzdelaní. Mnoho z týchto milionárov sa vzdeláva aj dlho po tom, čo opustia brány školy.

Corley píše, že 88% milionárov dlho predtým, ako nadobudli bohatstvo, strávili minimálne 30 minút denne čítaním a vzdelávaním sa.

6. Trpezlivosť

Nie je to len vytrvalosť a trpezlivosť, čo sa týka nepriazne osudu. Bohatí ľudia vynikajú aj v trpezlivosti s ľuďmi. Uvedomujú si dôležitosť tzv. emočnej inteligencie, dobrej etikety a budovania vzťahov s ďalšími ambicióznymi ľuďmi.

„Musíte vedieť, ako sa správať a ako robiť určité veci, keď ste v spoločnosti ľudí,“ píše Corley.

Čítaj tiež: Táto vec vám bráni v úspechu. Skoncujte s ňou!

Komentáre