Tony Robbins odhaľuje tajomstvo bohatstva, ktoré nemá nič spoločné s peniazmi

Ak ste sa už stretli s menom Anthony Robbins, určite viete, že ide o známeho amerického milionára, podnikateľa a motivačného trénera, ktorý ma na konte množstvo úspešných kníh ako Nekonečná vnútorná sila či Money: Master the Game.

V roku 2007 ho magazín Forbes menoval do rebríčka „Celebrity 100“ a známa miliardárka Oprah Winfrey mu hovorí „super –človek“.

Nielen vo svojich knihách, ale aj v mnohých rozhovoroch a podcastoch sa Robbins delí s cennými lekciami, ktoré počas života nazbieral. V podcaste Lewisa Howesa Anthony prezradil, čo je podľa neho tajomstvom bohatstva.

Je to VĎAČNOSŤ.

Ako tvrdí, túto filozofiu má od investičného priekopníka Johna Templetona, ktorý sa preslávil nielen geniálnou finančnou mysľou, ale aj svojou veľkorysosťou a životnými múdrosťami.

„Spýtal som sa ho: aké je tajomstvo bohatstva? Jeho odpoveď bola: je to vďačnosť,“ prezradil v podcaste Robbins.

Robbins sa Templetona spýtal, prečo vďačnosť, a on mu povedal:

Pretože ak máte miliardu dolárov a každý deň ste naštvaní a frustrovaní, potom aj vaša kvalita života je nahnevaná a frustrovaná. Pokiaľ ale nemáte takmer nič a ste vďační za to, čo máte, potom ste najbohatším človekom, akého ste kedy stretli. Nezáleží na tom, koľko peňazí máte, ak nie ste vďační.

Ako však Robbins a Templeton dodávajú, to neznamená, že by ste nemohli mať peniaze a byť aj vďační.

Spracované podľa informácií businessinsider.com

Komentáre