Spôsob, akým sa priblížite k splneniu cieľov

Pravdepodobne ste si aspoň raz za život položili otázku typu: „Prečo práve ja nemám toľko peňazí?“ alebo „Ako to, že on má také šťastie?“ Je načase s tým prestať.

Možno ste sa ocitli v situácii, kedy ste sa pevne rozhodli zmeniť váš život k lepšiemu, ale neviete, ako postupovať ďalej.

Ešte predtým, než sa pustíte do tvrdej práce na svojom cieli, musíte sa naučiť jednu dôležitú vec. Buďte vďačný za všetko, čo sa vám v živote prihodilo.

Ak išlo aj o nečakané udalosti, ktoré vám nejakým spôsobom skomplikovali život, berte na vedomie, že vás to posilnilo a budete lepšie pripravený do budúcnosti. Pamätajte, že budete musieť vynaložiť veľké úsilie a čas na realizáciu svojej zmeny.

„Lídri sa lídrami nerodia, formujú sa. A formujú sa rovnako ako čokoľvek iné – tvrdou prácou. A to je cena, ktorú budeme musieť zaplatiť, aby sme dosiahli tento alebo akýkoľvek iný cieľ.“ (Vince Lombardi)

Štúdie uvádzajú, že 20% ľudí zarába toľko, ako zvyšných 80% v akomkoľvek odvetví. Musíte si byť istý, že raz budete medzi horných 20% patriť aj vy. Ako to docieliť?

Opíšte si svoj ideálny život čo najpodrobnejšie. Opíšte každý jeden detail, ktorý je pre vás podstatný a chcete ho zažiť. Neberte ohľad na peniaze, ktoré možno v súčasnosti nemáte, ani na čas, miesto či ľudí. Predstavte si váš život podľa vašich túžob.

Ako si predstavujete vašu kariéru?

Na akom vysnívanom poste sa vidíte? Kde by ste radi pracovali? S kým by ste pracovali? Alebo chcete rozbehnúť podnikateľskú kariéru? Klaďte si ľubovoľné otázky, ktoré vás zaujímajú ohľadom vašej vysnívanej kariéry.

Ako si predstavujete váš zdravotný stav?

Opäť si položte otázky týkajúce sa vášho ideálneho života. Chcete schudnúť? Prestať fajčiť a tráviť menej času na sociálnych sieťach?

Ako si predstavujete váš osobný život?

Mnoho ľudí si svoje osobné problémy nesie do práce. Pokúste sa nemiešať prácu a súkromie dokopy, ak to má na vás v práci negatívne vplýva. Dajte si záväzok, že sa pokúsite vyriešiť tieto problémy a tak znížiť psychické vyťaženie a žiť v harmónii.

Ako si predstavujete svoju finančnú situáciu?

Pri tejto otázke dbajte na to, že pre finančnú situáciu, s ktorou nie ste momentálne spokojný, ste sa rozhodli patriť medzi horných 20% obyvateľov. Premyslite si, čo vás naozaj napĺňa. Zamestnanie alebo podnikanie? Zmena miesta práce alebo zmena profesie?

Je len na vás, od ktorého bodu začnete. Môžete si najskôr spraviť poriadok v súkromí alebo sa pokúsite čo najefektívnejšie znížiť vaše výdavky.

Dbajte na to, aby ste tieto otázky s vašimi odpoveďami mali stále na očiach. Tak bude vaše vedomie zamerané na to, aby sa vaše odpovede na otázky premenili na skutočnosť.

Nezabudnite, že tvrdou prácou a čistou mysľou dokážete všetko. Ako raz povedal slávny olympijský bežec na olympijských hrách v roku 1932: „Čo sú krátke muky v porovnaní so životom ovenčeným slávou?“

Mladý ambiciózny študent, ktorý nechce zostať priemerným a preto tvrdo maká na svojich snoch. Zaujíma sa o ekonomiku, architektúru, históriu a okrajovo o politiku. Rád by odkázal dnešným mladým ľuďom: "V dnešnej dobe sú tie najlepšie podmienky na to stať sa bohatým a úspešným. Treba len chcieť. "
Predošlý článok6 exkluzívnych súkromných klubov z celého sveta
Ďalší článokTešte sa z neúspechov
Zdielať
Komentáre