31-ročný milionár: Toto je najdôležitejší trik, aký som použil pri budovaní bohatstva

Grant Sabatier je známy tým, že svoj účet so zostatkom 2,26 dolára premenil na účet s miliónom dolárov. Toto sa mu podarilo iba za 5 rokov, pričom ako tvrdí, môžu za to správne návyky v oblasti sporenia a investovania.

Ako píše na svojom blogu, jeden z najdôležitejších hackov, aký pri budovaní bohatstva použil, znie: „Všetky svoje finančné ciele premeňte na denné ciele.“

Táto myšlienka prišla prvýkrát po tom, ako použil kalkulačku pre odchod do dôchodku. Tá mu vypočítala, že ak si chce bezstarostne užívať finančnú slobodu, potrebuje mať úspory 1,25 milióna dolárov. „To akože vážne? Usporiť 1,25 milióna? Sotva si dovolím kúpiť burrito“, presne takto v tom čase vyzerala Grantova reakcia.

Práve toto bol prelomový okamih, kedy sa Grant rozhodol o úsporách premýšľať ako o dennom cieli. Rozbil čísla na kúsky a zistil, akú čiastku musí usporiť každý deň, aby si o 30 rokov mohol užívať finančnú nezávislosť. Aby som sa dostal na sumu 1 250 000 dolárov, potreboval som pri ročnej úrokovej sadzbe 5% ušetriť aspoň 50 dolárov denne, hovorí Grant.

A tak sa pustil do práce. Začal so sporením tak veľmi, ako to bolo možné a každý deň si úsporu prevádzal na investičný účet. Ako dnes tvrdí, niekedy sa mu za deň podarilo usporiť len 5 dolárov, avšak nebol deň, keby neusporil nič.

V momente, keď videl, ako mu na tento účet pribúdajú usporené peniaze, vyvolalo to v ňom nemalé nadšenie. Začal to brať ako HRU, ktorú vyhrá. Nútilo ho to zarábať viac peňazí a prišli dni, keď si na investičný účet odkladal aj 500, 5000 či 20 000 dolárov!

Použitím tohto triku bol schopný do predčasného dôchodku odísť už o 5 rokov (namiesto plánovaných 30).

Ako dodáva, nezáleží na tom, koľko zarobíte. Skúste si za deň usporiť 5 dolárov a postupne každý týždeň túto sumu navyšujte o 1 dolár. Verte, že vám tento jeden dolár chýbať nebude.

Podľa informácií cnbc.com

Komentáre