7 dôvodov, prečo ešte stále nie si milionár

Aj vy snívate o tom, že si raz budete môcť povedať: „Som milionár“? Nie je to nič nereálne, a ak tomu dostatočne silno veríte, ten deň môže čoskoro prísť.

Je však dosť pravdepodobné, že práve nižšie uvedených  7 bodov vám bráni v tom, aby ste sa zaradili k najbohatším. Ktoré to sú?

1. Nepracujete sami pre seba

Poznáte pracovné miesto, ktoré z vás vďaka platu spraví milionára? V našich končinách pravdepodobne nič také nehrozí.

Mnoho bohatých ľudí vám povie, že ak chcete skutočne zbohatnúť, musíte pracovať sami pre seba. Staňte sa vlastným šéfom a budujte svoje vlastné impérium.

2. Máte nápady, ale…

Ale chýba vám podstatná zložka, a to akcia. Bez akcie to nejde. Zbytočne budete mať „vrece nápadov“, čo z toho, keď ani jeden z nich neuskutočníte?

Známy veľkopodnikateľ a miliardár Richard Branson raz povedal: Ľudí s nápadmi kúpite tucet za dolár. Ale tí, ktorí ich uskutočňujú, sú na nezaplatenie.

3. Bojíte sa rizika

Randy Gage, známy učiteľ milionárov hovorí, že riziko je dnes nová istota. Veď už dávno sa vie, že risk je zisk.

Ale pozor – nemusíte teraz riskovať a vsádzať všetky peniaze na najrizikovejšie projekty. Správny risk manažment je zásadným prvkom hospodárenia s peniazmi.

4. Neviete to s peniazmi

Zarobíte a miniete. Ďalší mesiac opäť tak isto. Takýmto štýlom ale z vás milionár nebude. Naučte sa efektívne narábať s finančnými prostriedkami, držte pod kontrolou svoje výdavky, veďte si rozpočet a snažte sa ušetriť minimálne 10% svojho príjmu.

Pozri tiež: 7 miliardárov rozdáva rady, ako byť úspešným v biznise

5. Energia a trpezlivosť

Musíte pochopiť, že veľké veci potrebujú na svoj vývoj čas. Nebudete mať okamžité výsledky. Nikto ich nemá. Do svojho podnikania musíte vložiť obrovskú energiu a hlavne musíte byť vytrvalí.

6. Neviete, kam smerujete

Hovorí sa, že človek bez cieľa je ako loď bez kormidla. Ak nemáte jasnú predstavu o tom, čo chcete dosiahnuť, budete len osamelou loďkou v šírom oceáne, ktorá nikam nesmeruje.

Vytvárajte si také ciele, ktoré vás budú posúvať vpred. Musia byť konkrétne a merateľné.

7. Stretávate sa s nesprávnymi ľuďmi

Určite ste už počuli výrok od Jima Rohna: Sme priemerom piatich ľudí, s ktorými trávime najviac času. Tento motivačný spíker to vystihol úplne presne.

Ťažko z vás bude energický a úspešný človek, ak okolo vás budú „lenivci“, ktorí na všetko nariekajú. Inšpirujte sa bohatými a úspešnými ľuďmi, kopírujte ich zvyky a nájdite si múdreho mentora.

Motivačná e-kniha plná myšlienok a rád, vďaka ktorým začneš žiť lepší život.

Komentáre