3 ingrediencie, ktoré potrebujete na vytvorenie života snov

Aké tri ingrediencie sú potrebné na to, aby ste dosiahli život svojich snov? Spisovateľ a kouč Vernon Lindsay v tom má jasno: je to šálka odvahy, dve polievkové lyžice iniciatívy a tri čajové lyžičky vôle.

Práve tieto tri zložky sú podľa neho základom dlhodobého úspechu. Ako tvrdí, odvahu potrebujete na to, aby ste začali, iniciatíva vás naučí myslieť mimo rámec a vôľa je nevyhnutná na to, aby ste pokračovali aj v časoch, keď to bude náročné.

Ako rozvíjať tieto 3 veci? Tu sú tri tipy:

Cestujte alebo sa rovno presťahujte

Áno, čítate dobre. Prvá rada od Vernona Lindsaya znie: cestujte, alebo ešte ideálnejšie, rovno sa presťahujte.  Cestovanie si totiž vyžaduje aj dávku odvahy, nakoľko pre niekoho nemusí byť ľahké opustiť krajinu, v ktorej sa narodil a v ktorej žije.

Je potrebné prekonať a poraziť strach z neznámeho, avšak neexistuje lepší spôsob, ako opustiť svoju domácu zónu pohodlia a spoznávať svet. Skúsenosti s cestovaním vo vás prebudia odvahu, ktorú budete potrebovať na to, aby ste v živote dosiahli všetko, čo si želáte.

Naučte sa nový jazyk

Lindsay uvádza, že ideálne je, ak si na cestovanie vyberiete lokalitu, v ktorej sa používa iný jazyk než je váš materinský. Pri učení cudzieho jazyka musí človek rozvíjať iniciatívu, aby dosiahol niečo, čo sa od neho nepožaduje.

Môžete pokojne celý život komunikovať v jednom jedinom jazyku, alebo môžete rozšíriť svoj obzor a naučiť sa niečo nové. Naučiť sa nový jazyk nebude ľahké, no bojovať za svoj vysnívaný život sa určite oplatí. Celý ten procesia učenia sa nového jazyka vo vás rozvinie mnoho zručností, vrátane iniciatívy, ktorá je podľa Vernona dôležitou ingredienciou k vysnívanému životu.

Zlyhávajte

V živote budete robiť chyby, dokonca aj pri cestovaní a učení sa jazyka. Nebojte sa neúspechov, pretože práve zlyhania vás robia silnejšími. Zlyhanie rozvíja vašu silu vôle. A bude to práve vaša vôľa, ktorá vás podrží v neľahkých časoch, umožní vám učiť sa z chýb a nedovolí vám vzdať sa skôr, než dosiahnete úspech.

Komentáre