10 citátov od Chrisa Gardnera, multimilionára, ktorý bol kedysi bezdomovcom

Multimilionár Chris Gardner je americký obchodník, spisovateľ a motivačný rečník. Jeho životným príbehom sa inšpirovali aj tvorcovia filmu „Šťastie na dosah“ v hlavnej úlohe s Willom Smithom.

Ak ste tento film videli, potom určite viete, že to Chris nemal v živote jednoduché. V roku 1981 rozhodol stať maklérom, vzdal sa práce predajcu a zapojil sa do vzdelávacieho programu maklérskej kancelárie Dean Witter. So svojím malým štipendiom nedokázal pokryť náklady na bývanie, a tak hľadal útočisko v prístreškoch pre bezdomovcov. Spolu so synom prespával kde sa len dalo, pod mostmi alebo v kanceláriách.

Napriek mnohým prekážkam a výzvam program dokončil a po šiestich rokoch sa z neho stal uznávaný biznismen. Dnes je multimilionárom a veľkou inšpiráciou pre všetkých ľudí, ktorí snívajú vo veľkom a nasledujú svoje ciele.

Inšpirujte sa zaujímavými výrokmi od tohto nezlomného obchodníka:

1. „Bol som bezdomovec, ale nebol som beznádejný. Vedel som, že lepší deň sa blíži.“

2. „Ak niečo chcete, choďte si za tým. Bodka.“

3. (o filme „Šťastie na dosah“) „Je to príbeh môjho života, ale nie je to len o mne. Je to o každom, kto kedy sníval vo veľkom a niekto mu povedal: Nie. Nedokážeš to. DOKÁŽETE TO.

4. „Ľudia, ktorí nedokázali to, čo chceli, ti budú hovoriť, že nič nedokážeš ani ty. Ak máš sen, ochraňuj ho.“

5. „Peniaze prídu. Poznám veľa ľudí, ktorí majú viac peňazí ako ja. Ale sú nešťastní. Je veľmi dôležité byť šťastný.“

6. „Chcel som zarobiť milión dolárov, ale nemohol som spievať alebo hrať s loptou a tak som sa spýtal svojej matky: Ako zarobím milión? A ona mi povedala: Synu, ak veríš, že to dokážeš, tak to dokážeš“

7. „Nájdite niečo, čo máte radi. Niečo, čo vás tak nadchne, že sa nebudete môcť dočkať, kým vyjdete z postele. Zabudnite na peniaze. Buďte šťastní.“

8. „Je v poriadku zlyhať; nie je v poriadku vzdať sa.“

9. „Niekedy jediný spôsob, ako môžeme objaviť svoju skutočnú silu, je prežiť neľahkú situáciu, ktorej sme sa báli.“

10. „Svet je vašou ustricou. Je na vás, aby ste našli perly.“

Komentáre