4 skvelé rady od mimoriadne úspešných ľudí

Úspešní herci, podnikavci, manažéri či spisovatelia počas života nazbierali množstvo skúseností, ktoré sa dnes snažia zdieľať s ostatnými. V mnohých interview sa ich človek na druhej strane spýtal, čo odporúčajú začínajúcim podnikavcov či všetkým, ktorí chcú v živote uspieť a naplniť si sny.

V tomto článku sme opísali rady od štyroch úspešných ľudí, ktoré vás určite obohatia a posunú vpred.

1. Začnime radou od miliardárky Sara Blakely (na snímke), ktorá je zakladateľkou spoločnosti Spanx. „Akonáhle si to môžete dovoliť, prenajmite svoje slabé stránky.“ To, v čom nie ste dobrý, je zvyčajne aj to, čo vás nebaví, tvrdí Blakely, ktorá zdôrazňuje význam outsourcingu.

Podnikateľka tvrdí, že najlepším prístupom je upriamiť sa na svoje silné stránky a to, čo človek nevie, si jednoducho prenajať. Ako uvádza, dôležité bolo pre ňu a jej firmu najať výkonného riaditeľa (CEO), aby sa mohla sústrediť na svoje silné stránky, ktorými je marketingu a objavovanie nových produktov.

2. Vytvorte si vlastnú cestu. Takúto radu zdieľala so všetkými úspechuchtivými ľuďmi známa herečka a speváčka Maya Angelou. “Moja babička, pani Annie Hendersonová, mi dala radu, ktorej sa držím už 65 rokov.  Povedala mi: Pokiaľ ti svet tvoju cestu zatarasí niečím nepríjemným a ty sa nechceš vrátiť na počiatočný bod, z ktorého kráčaš k cieľu, jednoducho z tejto cesty vystúp a vytvor si novú cestu.”

Timothy_Ferriss
Tim Ferriss, autor bestselleru „4-hodinový pracovný týždeň“

3. Nikdy neobedujte sami. Salli Setta, prezidentka Red Lobster hovorí, že obed je skvelou možnosťou pre získavanie kontaktov či informácií. Môžete získať informácie, vďaka ktorým začnete o svojej práci premýšľať úplne inak, tvrdí Setta.

Nejde o to prísť a povedať „ tak o čom budeme hovoriť? O počasí?“. Vytýčte si predmet rozhovoru vo vašej mysli..načrtnite si v hlave niekoľko vecí, ktoré sa budete chcieť spýtať a taktiež pár vecí, ktoré s druhou stranou budete zdieľať.

4. Tim Ferriss, autor bestselleru „4-hodinový pracovný týždeň“ poukazuje na význam výroku:  Si priemerom piatich ľudí, s ktorými sa spájaš a s ktorými tráviš najviac času.

Ferriss myslí na tieto slová neustále, či už je to pri rozhodovaní, s kým pôjde na večeru, prípadne komu zverí správu svojich financií. Jednoducho sa snaží obklopovať tými správnymi ľuďmi.

Komentáre