3 dôležité aktíva, ktoré už vlastníme

Svetoznáma podnikateľka a autorka Kim Kiyosaki uvádza, že existujú tri aktíva, ktoré vlastní každý z nás a do ktorých sa oplatí investovať.

Aj keď nejde o finančné aktíva, môžu nám priniesť vysokú návratnosť a zvýšiť našu celkovú hodnotu v priebehu času. O aké aktíva ide?

Naše vzťahy

Veľa ľudí si myslí, že nie je vhodné, ak o ľudských vzťahoch hovoríme ako o aktívach. Prehliadajú však fakt, že ich vzťahy sú niečo, čo môžu využiť vo svoj prospech.

Ide o neuveriteľne HODNOTNÉ aktívum, ktoré má veľký význam na ceste k našej finančnej nezávislosti. Nikdy totiž nevieme, na aké miesta nás môžu priviesť naše vzťahy s rodinou, obchodnými partnermi, spolupracovníkmi či dokonca s ľuďmi, s ktorými chodíme do fitness. Investujte do vašich vzťahov, návratnosť je totiž exponenciálna.

Naša identita

V tomto digitálnom veku je naša identita tvorená množstvom informácií. Ide o dáta z našich zariadení, sociálnych sietí, finančné údaje, právne údaje  atď.. Každý deň, každú minútu trávime budovaním našej celkovej identity, ktorá nás následne sprevádza životom.

Ako? Cez túto našu totožnosť sa uchádzame o prácu, o úver v banke, cestujeme do zahraničia. Kim tvrdí, že veľa ľudí si neuvedomí, ako cenná ich identita je, pokiaľ im ju niekto neodcudzí.

Nepodceňujte toto aktívum. Pracujte na ňom, budujte si svoje kreditné skóre, plaťte včas účty a ochraňujte svoje dáta. Silná identita vám bude nápomocná pri dosahovaní vašich cieľov.

Naša myseľ

„Najmocnejším aktívom, ktoré všetci máme, je naša myseľ. Ak je dobre vytrénovaná, dokáže vytvoriť obrovské bohatstvo.“ (R. Kiyosaki)

Posledným z troch aktív je naša myseľ. Myseľ je jedným z tých mála aktív, ktoré nikdy neznižujú svoju hodnotu.

Neustále môžeme na nej pracovať, učiť sa a meniť svoje myšlienky. Investovať do tohto aktíva znamená, že sa učíme novým veciam, čerpáme informácie a nové skúsenosti, osvojujeme si produktívne návyky či odstraňujeme zlozvyky.

Komentáre