Začni myslieť ako víťaz

Nie je žiadnym tajomstvom, že práve myslenie je kľúčovou zložkou k úspešnému životu. Povedal by som, že je tou najhlavnejšou ingredienciou, ktorá ak sa použije správne, prinesie vám želané výsledky.

Má to však jeden háčik – dôležité je myslieť ako víťaz, nie ako outsider, ktorý to všetko vzdá už v hlave. Ak sa budete v mysli považovať za porazeného a neschopného človeka, ktorý na to nemá, len ťažko niečo zmeníte k lepšiemu.

Dôležité je veriť, že možné je všetko a že čokoľvek chcete, stačí len vstať a zobrať si to. Samozrejme, okolie vám dá poriadne pocítiť, že sa mýlite a že všetko možné nie je. V hlave ale musíte tomu veriť natoľko, že týmto odhováraniam dokážete vzdorovať a ak vám niekto povie „to sa nedá“, iba vás to posunie ešte viac dopredu.

„Uverte, že to dokážete, a ste na polceste k cieľu.“ – Theodore Roosevelt

Ďalšou dôležitou zložkou úspešného myslenia je viera v samého seba. Ak si nebudete veriť vy sami, prečo by vám mali veriť ostatní? Prečo by vám mali veriť obchodní partneri, zamestnanci alebo vaši zákazníci? Začnite si naplno veriť a komunikujte so sebou ako s víťazom – v duchu si opakujte frázy ako: V tom, čo robím, som (budem) najlepší, nič ma nezastaví, mám všetko potrebné na to, aby som uspel.

„Verte si! Ak si nebudete veriť, neuveria vám ani ostatní. Premýšľajte o sebe ako o armáde jedného muža!“ – Donald Trump

Zamerajte svoju myseľ na to pozitívne, na vaše víťazstvá. Skoncujte s negatívnym myslením a výčitkami, že ste niečo pokašlali. Neskláňajte hlavu a neodsudzujte sa, nemá to význam. Myslite pozitívne a namiesto prekážok sa plne upriamte na váš cieľ.

Aj keď to môže byť veľká výzva, nahraďte všetky tie obavy a negatívne bloky pozitívnymi emóciami, pretože nové nápady sa nedajú „vypestovať v jedovatej pôde“.

Na konci každého dňa si premietnite to najlepšie, čo ste spravili pre seba a pre váš cieľ a naplno si užite ten pocit radosti zo samého seba. Dodá vám to potrebnú silu a vieru, že ak ste boli úspešní v minulosti, uspejete aj v budúcnosti.

Skoncujte so starým spôsobom myslenia, so starými návykmi a začnite myslieť ako víťaz, pretože len tak dosiahnete to, po čom túžite. Avšak nezabúdajte, že iba myslieť nestačí. Bez potrebnej akcie, ktorá vaše nápady pretaví do reality, to jednoducho nepôjde.

ekniha instagram

Chceš vedieť, ako z Instagramu vyťažiť maximum? Tento sprievodca plný tipov, nástrojov a príkladov ti ukáže, ako na to!

Komentáre