Gates, Zuckerberg či Musk. V koľkých rokoch zarobili prvý milión?

V klube miliardárov nájdeme niekoľko úspešných podnikateľov, ktorým sa hranicu milión dolárov podarilo pokoriť už vo veľmi skorom veku. Kým ostatným to trvalo aj desiatky rokov, oni sa milionármi stali už dávno pred 30-kou.

Mark Zuckerberg – 22 rokov

Zakladateľ a riaditeľ sociálnej siete Facebook sa stal milionárom v roku 2006, keď mal iba 22 rokov. Do klubu miliardárov zavítal o rok neskôr a v tej dobe sa stal najmladším miliardárom v histórii. Dnes sa hodnota jeho majetku odhaduje na viac ako 50 miliárd dolárov.

Mark-Zuckerberg

Evan Spiegel – 23 rokov

Spoluzakladateľ Snapchatu sa do klubu milionárov dostal v roku 2013 vo veku 23 rokov. O dva roky neskôr hodnota jeho podielu v Snapchate dosiahla miliardu dolárov, čím sa z neho stal 25-ročný self-made miliardár. Spiegel dnes drží majetok v hodnote 2,1 mld. dolárov.

evan-spiegel

Richard Branson – 23 rokov

Britský miliardár, zakladateľ impéria Virgin, sa k prvému miliónu dostal v roku 1973 vo veku 23 rokov. O takmer dve desaťročia neskôr sa 41-ročný Branson prepracoval aj do klubu miliardárov. Dnes drží majetok v hodnote 5 miliárd USD.

richard-branson

Larry Page – 25 rokov

Spoluzakladateľ internetového obra Google zarobil prvý milión v roku 1999, keď mal Larry 25 rokov. O 5 rokov neskôr, keď Google vstúpil na burzu, sa 30-ročný Larry Page zaradil medzi miliardárov.

larry-page

Bill Gates – 26 rokov

Spoluzakladateľ Microsoftu sa stal milionárov v roku 1981, a to vďaka prvej verejnej ponuke akcií (tzv. IPO) Microsoftu. Mladý Bill Gates mal v tom čase 26 rokov. Jeho akciový podiel v Microsofte prekonal hranicu miliarda dolárov o 5 rokov neskôr. Dnes je Gates najbohatším človekom s majetkom v hodnote 78,6 mld. dolárov.

bill-gates

Elon Musk – 27 rokov

Spoluzakladateľ spoločností PayPal, Tesla Motors a zakladateľ SpaceX zarobil prvý milión v roku 1999, keď ako 27-ročný predal softvérovú firmu za viac ako 300 miliónov. Vo veku 41 rokov hodnota jeho majetku prekonala miliardovú hranicu. Dnes Musk drží majetok v hodnote 12,5 mld. dolárov.

elon-musk

Zdroj: businessinsider.com

Komentáre